VÆR FORSIKTIG: Se gjerne på tuppering som enveiskjøring – du skal bare tuppere inn mot hodebunnen, ikke fra den.  Foto: Aina Kristiansen
VÆR FORSIKTIG: Se gjerne på tuppering som enveiskjøring – du skal bare tuppere inn mot hodebunnen, ikke fra den. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Hår

Dette skader håret ditt

Men du kan faktisk tuppere håret på en relativt skånsom måte. Vi gir deg de beste tipsene.

Publisert
De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt ønsket oss mer volum. For å få til dette, er tuppering en av de aller meste effektive teknikkene, men det er ikke problemfritt. Mange gjør det dessuten feil.

– Tuppering vil alltid gjøre noe skade på håret, men du kan gjøre det så skånsomt som mulig ved å følge noen tips, sier André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy.

Dette trenger du

Det er viktig å velge de riktige produktene når du skal tuppere håret.

– Bruk produkter i håret som gir volum og hold. Her anbefaler jeg enten mousse, root lift, tørrsjampo eller et mattende pulver. Dette gjør det mye lettere å tuppere, sier André Auster.

Til selve tupperingen, bør du bruke enten en tett tupperingskam eller en naturbørste.

– Bruk en hårspray som finish etter at frisyren er på plass.

Se an stylingen

– Det kommer helt an på hvilken stil du ønsker om du velger å tuppere hele lengdene eller bare i røttene, sier André Auster.

For mer volum anbefaler han å starte tupperingen cirka fem centimeter ut fra hodebunnen og tuppere små seksjoner med hår om gangen.

– Begynn cirka fem centimeter fra hodebunnen og dra kammen inn mot hodebunnen. Gjenta flere ganger til du kjenner at tupperingen sitter.

Se på det som enveiskjøring

Håret skal tupperes inn mot hodebunnen, ikke ut fra hodebunnen.

Else Marie Hasle hos Procter & Gamble Norge presiserer også viktigheten av dette med retning.

– Du bør tuppere innover i jevne bevegelser og ikke dra kammen tilbake igjen, sier hun.

– Tupper innover, trekk kammen ut, og tupper inn igjen. Ikke dra den fram og tilbake i håret.

– Det er veldig mange som tar helt av med tupperingen, ved å dra kammen frem og tilbake i korte, raske bevegelser. Dette sliter veldig på håret, sier hun.

LES OGSÅ: Fire hårkriser du fikser i en fei

André Auster understreker også at det er undersiden av håret som skal tupperes. Den delen som skal være synlig når håret er ferdig stylet skal ikke tupperes. Uansett må du glatte ut overflaten med en naturbørste etter at du har fått volumet du ønsker.

– Vær forsiktig så du ikke børster ut tupperingen, sier han.

Slik får du det ut igjen

Når dagen – eller festen – er over og du vil få ut tupperingen, er det fort gjort å dra ut mer hår enn nødvendig.

– For å gre ut tupperingen så anbefaler jeg å bruke en naturbørste, da dette er det mest skånsomme for håret. Start å gre fra lengdene og jobb deg innover mot hodebunnen. Dette gjør det hele mye enklere, siden du grer ut litt hår av gangen istedenfor å prøve å gre ut alt på en gang, sier André Auster.

Du kan også vaske ut tupperingen. Bruk da en god balsam for å gjøre det enklest mulig å få håret tilbake til normal tilstand.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer