Sjokolade

Dette skal snart selges på apoteket

Sjokoladefans har rett. Det ER mye god medisin i en bit sjokolade.

TA MEDISINEN DIN: I påvente av å få sjokolademedisin på apoteket, får naturell-varianten gjøre nytten.  Foto: All Over Press
TA MEDISINEN DIN: I påvente av å få sjokolademedisin på apoteket, får naturell-varianten gjøre nytten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som hevder at sjokolade kan kurerere det meste? At fylt konfekt og gyllenbrune sjokoladeplater hjelper mot alt fra dårlig humør, kjærlighetssorg og mageknip til fyllesyke, kvalme og forkjølelse? Du har trolig rett.

Hostemedisin på vei

For sjokolade er ikke bare terapi og kos, viser en en ny studie gjort ved Londons National Heart and Lung Institute. Nå er nemlig en ny medisin med sjokolade under utvikling. Medisinen skal hjelpe mot langvarig hoste, og er i det siste stadiet av testing før den kan slippes på markedet, melder Daily Mail.Les også: Er Nugatti like fetende som sjokolade?

Fine antioksidanter

At sjokolade også ikke bare er kaloririkt, men faktisk kan gi deg bedre helse, har vært akseptert lenge. Tidligere har fokuset vært på den mørke sjokoladens høye innhold av antioksidanter. Både sjokolade og grønn te kan nemlig forebygge hjerte- og karsykdommer. Det gjør også epler. Men at kakaoen kan kurere hoste, er helt nytt.

Gjør deg helt frisk

Det er ingrediensen theobromin fra kakao som har den medisinske effekten. Mens de legemidlene som finnes mot hoste i dag bare lindrer symptomene, skal theobromin virke slik at den faktisk gjør at hosten går over.

Blir ikke søvnig

En hostemedisin med kakao vil heller ikke gjøre deg trøtt, slik flere av de øvrige preparatene mot hoste kan gjøre. De inneholder gjerne kodein, som er sløvende. De nye medikamentene vil være 33 prosent mer effektive, men ikke ha de samme bivirkningene.

- Behovet er desperat

- Mange er plaget av vedvarende hoste. Og på grunn av bivirkningene til flere av de tilgjengelige medisinene, er behovet for en ny type hostemedisin desperat, sier professor Alyn Morice til Daily Mail. Han er en av ekspertene på luftveisproblemer ved Hull Cough Clinic. - Dette kan bedre livskvaliteten til de som sliter med kronisk hoste, sier Manfred Scheske ved SEEK til Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer