Kremasjon

Dette skjer med de døde i Norge

Hva ville du valgt - begravelse eller kremasjon?

DØDSFALL: Hva ville du valgt? Begravelse eller kremasjon? Ifølge eksperten er det fortsatt flest som går for begravelse.  Foto: Kzenon - Fotolia
DØDSFALL: Hva ville du valgt? Begravelse eller kremasjon? Ifølge eksperten er det fortsatt flest som går for begravelse. Foto: Kzenon - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At vi en gang skal dø, er det eneste som er 100 prosent sikkert her i livet. Likevel er det ikke til å komme unna at det kan være svært vanskelig å snakke åpent om.

Særlig ubehagelig kan det være å diskutere hva som skal skje med kroppen når en selv eller en av ens nærmeste går bort.

For hva er egentlig best - begravelse eller kremasjon?

LES OGSÅ: Mistet noen du er glad i?

38 prosent velger kremasjon

Ola Asp, som er daglig leder ved Vestfold krematorium, forteller til KK.no at det fortsatt er et flertall som velger å begraves fremfor å kremeres.

- I 2013 døde rundt 41 000 mennesker i Norge, hvor 42 prosent var kvinner og 58 prosent var menn. Av disse valgte 62 prosent å begraves, mens 38 prosent valgte å kremeres. Her var det ingen forskjell på kvinner og menn.

Er det stor prisforskjell på begravelse og kremasjon?

- Det er det vanskelig å gi et konkret svar på, da det kommer an på hvor du er bosatt. Dersom kommunen du bor i eier et krematorium blir det rimeligst med kremasjon. Bor du derimot i en kommune som ikke har dette tilbudet blir kistegrav det rimeligste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer