Tannhelse

Dette skjer med tennene med alderen

- Hvor god stand tennene våre er i er svært individuelt, sier ekspertene.

TANNHELSE: Har egentlig alder noe å si for tannhelsen vår? Ifølge eksperten spiller hvilken livsstil en har en mye større rolle.  Foto: RioPatuca Images - Fotolia
TANNHELSE: Har egentlig alder noe å si for tannhelsen vår? Ifølge eksperten spiller hvilken livsstil en har en mye større rolle. Foto: RioPatuca Images - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som lurer på hvor det ble av det flotte, hvite smilet du hadde som ung? Da er du ikke alene.

Til tross for nokså god tannhygiene både morgen og kveld, opplever mange at en rekke tannproblemene dukker opp etter hvert som de blir eldre.

Men skyldes egentlig problemene tennenes aldringsprosess, eller er de selvforskyldte?

LES OGSÅ: Bytt tannbørste - få hvitere tenner

Dårlige tenner skyldes ikke nødvendigvis alder

Inger-Lise Mathiesen, som er tannlege ved Oscarsborr tannklinikk i Oslo, forteller til KK.no at det helt individuelt hvor god stand tennene våre er i etter hvert som vi blir eldre.

- Det er vanskelig å fastslå når aldringsprosessen av tennene starter, da jeg har sett alt fra 70-åringer med skinnende perlerekker, til 35-åringer med tenner en skulle tro tilhørte 90-åringer. Det er altså ganske individuelt, akkurat som alt annet.

Videre forteller hun at de fleste tannproblemer ikke skyldes tennenes naturlige aldringsprosess, men en usunn livsstil.

- For å finne ut hvorfor noen har dårligere tenner enn andre, må vi se nærmere på hva det egentlig er vi gjør galt. Mange røyker, spiser usunt, drikker altfor mye søt drikke og slurver med tannhygienen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer