Pudder

Dette sminketrikset må du lære

Slik unngår du at concealeren eller foundationen sklir av.

SETT SMINKEN: Bruker du kremprodukter, bør du sette dem med pudder for å få sminken til å vare lengst mulig.  Foto: Per Ervland
SETT SMINKEN: Bruker du kremprodukter, bør du sette dem med pudder for å få sminken til å vare lengst mulig. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjent sak at varme, klamme sommerdager ikke akkurat gjør st sminken sitter pent på ansiktet i timesvis. Men det er ikke bare på sommeren du kan slite med at dette.

Krem først …

Kremprodukter er kjent – og feiret – for å gi glød og liv til ansiktet. De er også verstinger når det kommer til å samle seg i striper, bli skjoldete eller bare forsvinne helt med en gang du svetter litt, eller hvis du har litt fet hud.

LES OGSÅ: Slik får du den perfekte strandsminken

Det er ingen grunn til å fortvile. Problemet er nemlig enkelt nok å fikse.

Og løsningen ligger ikke i å droppe kremproduktene. Selv Dita Von Teese, som elsker en helt matt og perfekt finish på huden, røpet nylig at hun bruker en kremete foundation.

… pudder etterpå

Hemmeligheten ligger i pudderet. Ja, for du trenger pudder i tillegg!

– Du bør alltid sette kremprodukter med et pudder for at det skal vare lenger, sier Hanna Karlsson, makeupartist for Make Up Store.

Hun foreslår et lett, transparent pudder, og sier at et veldig tynt lag er nok. Bare en liten «dusting» holder lenge til å suge til seg fuktighet på huden.

Bruker du concealer, for eksempel til å skjule kviser eller kamuflere mørke ringer under øynene, bør du sette denne med pudder også. Bruk veldig lite produkt, så du unngår å se kakete ut. Det er ikke en look noen ønsker.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Kates sminke

Dette gjelder også hvis du bruker kremskygger eller en kremete kajal. Avslutt med en øyeskygge i en lignende farge for å få sminken til å sitte lengst mulig uten å lage de stygge stripene du sikkert har opplevd å få på øyelokket etter en lang dag. Ja, av og til kan disse «pølsene» oppstå før du i det hele tatt kommer deg ut døra!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer