Julemat

Dette spiser stjernene i jula

Jessica Alba må bare ha...

Ifølge Jamie Oliver er denne risottoen litt av en nytelse. Foto: colourbox.com
Ifølge Jamie Oliver er denne risottoen litt av en nytelse. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lyst til å prøve noe nytt i romjula? Eller er du klar for litt eksperimentering på nyttårsaften? Da kan kanskje disse fire kjendisoppskriftene fra InStyle være noe for deg.

Les også: Ta julefreden tilbake


Jessica Alba. Foto: All Over Press
Jessica Alba. Foto: All Over Press Vis mer
Denne retten var noe av det beste Jessica Alba visste da hun var liten - og hun elsker den fortsatt. Foto: colourbox.com
Denne retten var noe av det beste Jessica Alba visste da hun var liten - og hun elsker den fortsatt. Foto: colourbox.com Vis mer

Jessica Albas kyllinger

(8 personer)

Ingredienser:
  • 1,25 dl usaltet smør
  • 2,5 dl hakket løk
  • 2,5 dl hakket sellerirot
  • 2,5 dl hakket hvit sjampinjong
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 2 ss kyllingkrydder
  • 6 skiver daggammelt brød, oppskåret i terninger
  • 2,5 dl kokt villris
  • 1,25 dl tørkede tranebær
  • 1,25 dl rosiner
  • 1,25 dl hakkede valnøtter
  • 6,25 dl oppløst kyllingbuljong
  • salt
  • pepper
  • 4 kyllinger (à ca. 550 gram hver)




  • 3,75 dl brandy med aprikossmak
  • 2 kvister rosmarin
  • 2 kvister salvie
  • 2 kvister basilikum
  • 3,5 dl avsilte syltede mandariner

  • Les også: Unngå januarsmellen

    Slik gjør du:
  • Sett ovnen på 190°.
  • Smelt smøret på middels varme i en stor stekepanne, og ha i løk, selleri, sopp, hvitløk og krydder. Stek det til grønnsakene begynner å bli myke (ca. 8 min).
  • Bland sammen brødterninger, ris, tranebær, rosiner og valnøtter i en stor bolle, og rør inn grønnsaksblandingen (la det være igjen 5 dl). Ha i 2,5 dl buljong og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper.
  • Smør en form på ca. 23x23 cm, og ha i resten av grønnsaksblandingen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak det i 30 min.
  • Bland sammen resten av buljongen og brandyen.




  • Fjern halsen og innmaten i kyllingene, og fyll dem med 1,25 dl grønnsaksblanding hver. Bind beina sammen med hyssing, og legg dem på rist over en langpanne med brystet opp. Ha halvparten av brandyblandingen i langpannen, og ha i urter og mandariner. Stek kyllingene i 30 min, og pensle dem med jevne mellomrom.
  • Ha 2,5 dl brandyblanding i langpannen, og stek i 15-20 min til, eller til steketermometeret i kyllingene viser 79°.
  • Legg kyllingene på et skjærebrett, og la dem hvile i 10 min.
  • Ha resten av brandyblandingen i langpannen, og kok den ut på høy varme. Kast urtene, og hell væsken i en kasserolle. La den koke til den tykner litt (ca. 5 min). Krydre med salt og pepper.
  • Skjær opp kyllingene, og server dem sammen med brandysaus og blandingen i bollen.

  • Les også: Slik får du julekjolekroppen


    Heidi Klum. Foto: All Over Press
    Heidi Klum. Foto: All Over Press Vis mer

    Heidi Klums guacamole

    (ca. 7,5 dl)

    Ingredienser:




  • 4 modne, skrelte og utkjernede avokadoer
  • 2 små utkjernede hakkede tomater
  • 1 liten hakket løk
  • 3 ss nypresset limejuice
  • 1 liten hakket, utkjernet serranochili (valgfritt)
  • salt

  • Slik gjør du:
  • Mos avokadoene grovt.
  • Ha moste avokadoer, tomater, løk og limejuice i en bolle.
  • Rør inn chili (hvis du ønsker det). Ha i salt etter smak.
  • Dekk bollen med plastfolie og la den stå kaldt i 30 min.

  • Les også: Trøstematen du har godt av


    Jamie Oliver. Foto: All Over Press
    Jamie Oliver. Foto: All Over Press Vis mer
    Ifølge Jamie Oliver er denne risottoen litt av en nytelse. Foto: colourbox.com
    Ifølge Jamie Oliver er denne risottoen litt av en nytelse. Foto: colourbox.com Vis mer

    Jamie Olivers sopprisotto

    (8 personer)

    Ingredienser:




  • 2,4 liter kyllingkraft
  • 2 håndfuller tørket steinsopp
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 små skrelte og hakkede løk
  • 3 skrelte og hakkede selleristenger
  • 560 g risottoris
  • 1,25 dl vermut eller hvitvin
  • 6 store håndfuller renset og skivet villsopp (kantareller, shiitakesopp, sort trompetsopp eller østerssopp)
  • salt
  • 5 kvister kjørvel, estragon eller persille
  • saften fra 2 sitroner
  • 3 ss smør
  • 3 håndfuller nyrevet parmesan, i tillegg til litt ekstra til servering

  • Les også: Her er vidundermaten

    Slik gjør du:
  • Ha kraften i en kasserolle, og la det småkoke ved svak varme.
  • Ha steinsoppen i en bolle, og ha i akkurat nok varm kraft til at det dekker soppen. La det stå i et par minutter, til soppen har begynt å mykne. Ta ut soppen og hakk den. Sett væsken til side.
  • Varm opp en skvett olje i en stor stekepanne, og ha i løk og selleri. Stek det ved lav varme i minst 10 min. Skru så opp varmen og ha i ris.




  • Ha i vermut eller hvitvin.
  • Hell soppkraften i pannen gjennom en sil, og ha i den hakkede soppen, en klype salt og en øse varm kraft.
  • Skru ned varmen og ha i mer kraft mens du rører og risen blir mykere. La væsken fra hver øse bli sugd opp før du har i neste øse med kraft. Fortsett til risen er myk, men fortsatt gir bittelitt tyggemotstand (ca. 30 min).
  • Mens risen koker varmer du opp en grillpanne og griller villsoppen til den er myk. Ha soppen i en bolle, og ha i hakkede urter, en klype salt og limejuice. Bland det sammen, og sett det til side.
  • Ta risottogryten av varmen, og rør inn smør og ost. Sett på et lokk, og la risottoen hvile i 3 min.
  • Ha i salt, pepper og ost etter smak.
  • Server risottoen toppet med villsopp, revet ost og noen dråper olje.

  • Les også: Slik velger du riktig matolje


    Alicia Keys. Foto: All Over Press
    Alicia Keys. Foto: All Over Press Vis mer

    Alicia Keys' (og moren hennes) sirup- og soyalaks

    (8 personer)

    Ingredienser:




  • 8 laksefileter à 250 g
  • 1 sitron delt i båter
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • ½ ts muskat
  • ½ ts kardemomme
  • 2 ss hvitløkspulver
  • ¾ ss salt
  • 1 ss løkpulver
  • ½ ts svart pepper
  • 60 ml soyasaus
  • 1,25 dl lønnesirup

  • Les også: 5 ukjente triks for fin hud

    Slik gjør du:
  • Rens og tørk laksefiletene, og gni dem med sitronbåtene. Pensle skinnsiden med 2 ss olje, slik at krydderet henger bedre fast.
  • Bland muskat, kardemomme, hvitløkspulver, salt, løkpulver og svart pepper i en bolle, og gni det på filetene. La dem stå kaldt i 1 time.
  • Varm opp en stekepanne, og ha i 2 ss olje.
  • Når oljen er varm har du i laksen med skinnsiden ned, og steker den på høy varme til den blir brun (ca. 4 min). Snu den og stek den i 4 min til.
  • Bland sammen soyasaus og lønnesirup i en gryte, og kok det på middels varme til sausen er så tykk at den dekker baksiden av en skje (7-10 min).
  • Hell sausen over laksefiletene og server.

  • Les også: Den hemmelige supermaten

    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer