Langt

Dette spolerer sexen

Her er tabbene du vil unngå på soverommet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes langt verre ting enn å slippe en promp under akten. Her er sexguru Tracey Cox' toppliste over tabber man kan begå på soverommet. Cox har skrevet en rekke bøker om sex og samliv, og er en internasjonalt velkjent og anerkjent rådgiver på området. Hun har også hatt egne tv-serier om sex på kanaler som BBC og HBO. Les og lær.
 • Test deg selv: Hvor bra er sexlivet ditt?
 • 1. Du er prippen

  Når man har sex tar man i bruk kropper som svetter, lukter, utsondrer væsker, gir fra seg lyder og ser forskjellige ut. Å uttrykke vemmelse over normale fysiske funksjoner, reaksjoner og framtoninger er direkte ufint. Man rynker ikke på nesa i senga. Det kan være en skikkelig nedtur for partneren din om ordet «æsj» er ditt bidrag under akten.Prøv dette: Dersom deler av kroppen eller noen av dens seksuelle funksjoner virkelig byr deg imot og du ikke kan hjelpe for det, finnes det likevel et par ting det kan være verdt å forsøke. Ta en dusj sammen før sex, dersom du bekymrer deg for din egen eller partnerens kroppslukt. Prøv å ha en gradvis tilvenning til lukt, lyd og kroppsvæsker. Alt dette er jo bare bekreftelser på at elskeren din har lyst på deg. Ikke bare vil partneren din føle seg mer vel, etterhvert vil du selv ha mer glede av sex. Er det slik at din aversjon mot naturlige kroppsfunksjoner og -reaksjoner kommer av tidligere dårlige seksuelle opplevelser, bør du vurdere å oppsøke profesjonell hjelp for å få bearbeidet dem.
 • 50 veier til orgasme
 • 2. Du er redd for å eksperimentere

  Vender du vrangsiden til når partneren din kommer med kreative forslag på soverommet, bør du tenke over hvorfor du reagerer slik. Er forslagene virkelig hårreisende, eller er det frykten for å være «unormal» eller «pervers» som driver deg? Ville det virkelig være så ille om dere fant på noe naboene ville steile over om de fikk vite om det? Hva vet du egentlig om hva som er «vanlig» i senga og hva seksuallivet til hvermannsen går ut på?Poenget er at så lenge det som foregår mellom to voksne parter er frivillig og lystbetont for begge og ingen lider overlast, så er alt lov. Det er ikke noe som heter «normalt» eller «unormalt» da. Og naboen har da virkelig ingenting med hva dere holder på med i senga. Vil du vite hva naboen gjør, kanskje?Prøv dette: Aller først; du skal ikke tvinge deg selv til noe du virkelig ikke har lyst til. Det er mye verre enn aldri å prøve noe nytt. Men de gangene du vet at det ikke er egen moral som setter en stopper for eksperimenteringen, kan du si følgende: Jeg er slett ikke sikker på at jeg vil like dette, men jeg er villig til å prøve det meste én gang. Viser det seg at jeg ikke har glede av det, gjør vi det ikke flere ganger.Eventuelt kan du moderere forslaget partneren kommer med til noe som passer mer for deg.
 • Test deg selv: Har du bedre sex enn naboen?
 • Sprit opp favorittstillingen
 • Den store stillingsguiden

  3. Du kjenner ikke kroppen din

  De fleste kvinner er alene når de får sin første orgasme. Våre kropper og kjønnorganer er litt mer finstemte enn menns, så det er som regel litt mer komplisert å få en kvinne til å komme. Dersom du selv ikke er sikker på hva som skal til for å bringe deg til topps, kan du ikke vente at en annen person skal vite det.Prøv dette: Å vite hvordan ditt eget underliv ser ut og fungererer er en forutsetning for å ha fullt utbytte av sex. Ta fram speilet og studer deg selv. Ta på deg selv om kjenn hva som føles godt og oppdag hvilke punkter og plasser som spesielt reagerer på berøring. Det er ikke noe rart i å gjøre dette. Menn har av naturlige årsaker et nært forhold til sin penis. Den er godt synlig for dem og de tar i den hver dag. Hvorfor skulle du kjenne deg selv dårligere? Når kroppen din er kjent landskap for deg selv, kan du ta med partneren på oppdagelsesferd. God tur!
 • Bli glad i kroppen din
 • Få selvtillit i senga
 • 4. Du tar aldri styringen

  Hvis du bare venter på partnerens initiativ til sex, går du glipp av mye. Makt i seg selv kan være en stor tenningsfaktor, i tillegg til at du innimellom får sex på dine premisser - akkurat slik du helst vil den skal være. Tar du aldri initiativ er det også lite inspirerende for partneren. Alle har behov for å føle seg ønsket, og i et parforhold er det viktig å føle at den andre har lyst på en.Prøv dette: Ta initiativet så ofte du kan, også når du egentlig ikke er i humør til sex. Mennesker er vanedyr. Blir vi vant til å ha sex ofte, vil vi også oppleve å ha lyst ofte. Kroppene våre blir litt avhengige, rett og slett. Spiser du vafler til lunsj hver dag er det litt frustrerende den dagen det er tomt for vafler i kantina. Å ha sex fungerer på samme måte; vi kan i stor grad selv skape de behovene vi ønsker å ha.
 • Slik sex vil kvinner ha
 • Den store sexleketøytesten
 • 5. Du blir fort flau

  Det har skjedd de fleste: Man har en lystig kosestund med kjæresten, og plutselig kommer det en kroppslyd som slett ikke hører hjemme i det scenariet. Eller dere oppdager etter sexen at du har fått mensen underveis, eller at de falske øyenvippene dine ligger igjen på hodeputa. Hvis reaksjonen din er å ville synke gjennom gulvet eller dø av skam, er det duket for langvarig pinlig trykket stemning mellom dere. Det er ikke nødvendig.Prøv dette: Er du interessert i å ha et sexliv må du bare avfinne deg med at pinlige episoder skjer iblant. Det er ingen katastrofe å slippe en promp. Er dere i stand til å le av de små uhellene vil det åpne for større frihet på soverommet og avslappethet dere imellom. Sex er ikke så høytidelig, egentlig. Heller ikke handler den om å ta seg best mulig ut, men om å nyte seg selv og kjæresten. PRØV EN AV VÅRE SEXTESTER:
 • Test deg selv: Har du bedre sex enn naboen?
 • Test deg selv: Hvor god er du i senga?
 • Test deg selv: Hvem er du i senga?
 • Test deg selv: Hvor bra er sexlivet ditt?
 • LES OGSÅ:
 • Den store sexguiden
 • Den store stillingsguiden
 • Den store sexleketøytesten
 • Den store orgasmeguiden
 • Unn deg orgasme
 • Klønete i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer