Turn-on

Dette tenner vi faktisk på!

Utrolig, men sant.

SEXY: Undersøkelser viser at vi kvinner tiltrekkes av en del ikke helt åpenbare ting når det gjelder menn.
SEXY: Undersøkelser viser at vi kvinner tiltrekkes av en del ikke helt åpenbare ting når det gjelder menn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Hva synes du er tiltrekkende? (Stem flere ganger om du synes flere ting er attraktivt)Menn med humor og sjarm, brede skuldre, muskler og selsvikkerhet – det er noe de fleste kvinner kan falle for.

Men lista er langt fra fullstendig. Undersøkelser viser nemlig at vi også blir tiltrukket av en rekke temmelig odde ting, ifølge AskMen.com.

Mens menn først og fremst går etter ansikt, rumpe, pupper og lår, er kvinner tydeligvis lysår-langt mer kompliserte.

Les også:
Dette er drømmemannen
Slike menn vil stadig flere kvinner ha
Vi vil ha menn som ligner oss selv

For eksempel synes vi damer det er sexy med...

Arr
 
206 (37%)
Grått hår
 
96 (17%)
Svette
 
83 (15%)
Briller
 
82 (15%)
Grønne hender
 
54 (10%)
Metroseksuelle menn
 
42 (7%)

1. Arr i ansiktet

Kvinner synes det er sexy når menn har ansiktsarr - hvis det ser ut som arrene er resultatet av en slåsskamp, ifølge en britisk studie fra 2008.

Akkurat hvorfor kvinner tenner på arrete menn er forskerne ikke sikre på, men det kan skyldes at arr er tegn på tidligere traumer, og derfor bidrar til å gi mer informasjon om mannen.

En annen teori er at arr som kan knyttes til vold signaliserer at han er av det maskuline slaget, som utsetter seg for risiko. Dette kan appellere til kvinner, spesielt med tanke på et kortvarig forhold.

Les mer om undersøkelsen her: Dette tenner kvinner på

2. Grønne hender

Kvinner vil selvfølgelig ha en omsorgsfull mann. Og ved å studere hvordan en mann behandler levende ting, kan vi gjerne finne ut hvor empatisk han er.

Med andre ord, en knusktørr IKEA-plante i vinduet vil nok score relativt lavt…

Ifølge en undersøkelse i det engelske magasinet Nuts, hvor 1500 kvinner deltok, synes kvinner «omsorg for miljøet» er det mest tiltrekkende karaktertrekket ved en mann, skriver AskMen.com.

Se bildespesial: De 15 mest miljøbevisste Hollywood-kjendisene

3. Svette

Jo da, underarmssvette kan være sexy. Hvis den lukter «riktig», vel og merke.

En ny studie ved Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, USA, slår nemlig fast at menns underarmssvette inneholder en kompleks sammensetning av luktfrie feromoner (signalstoffer) som avgjør om en kvinne blir tiltrukket av ham eller ikke.

Resultatene viser at kvinner som ble eksponert for disse bestemte feromonene begynte å utvikle eggløsningshormonet, også kalt fruktbarhetshormonet LH.

Les mer om undersøkelsen her: Derfor elsker vi svette menn

4. Grått hår

I et samfunn som kretser rundt beskjeden om at ungommelighet er attraktivt, er det ikke uvanlig at flere grånende menn vurderer å farge håret sitt.

Les også: Dette fikser menn på i smug

Dette er imidlertid helt unødvendig, da de fleste kvinner gjerne kunne tenke seg en sexy sølvrev.

En undersøkelse fra Match.com tyder også på at sølv definitivt er det nye svart – hvor hele 72 prosent av de kvinnelige deltakerne mente at grått var hot.

Se bildene: Mennene som aldri mister draget

5. Briller

Kvinner er mer tiltrukket av menn som bruker briller enn uten, ifølge forskere ved universitetet i Stockholm, skriver AskMen.com.

Men du trenger ikke å være rakettforsker for å forstå hvorfor: Fordi de ganske enkelt virker smartere.

Og dersom en mann er intelligent, er det et tegn på gode gener. En rekke studier viser for eksempel at menn med høy IQ også har høy sædkvalitet.

Les også: Derfor får nerden damene

Og DETTE tenner vi ikke på

I motsetning til hva mange gjerne måtte tro, tenner vi kvinner ikke på meteroseksuelle menn som Christiano Ronaldo og Paradise-Petter.

Hele 80 prosent av de over 5000 kvinnene som deltok i en britisk spørreundersøkelse fant en rekke metroseksuelle trekk og trender «fullstendig avstøtende».

Les mer om undersøkelsen her: Tenner ikke på dette!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer