Tv

Dette TV-programmet bør du skru av!

Ødelegger selvtilliten din.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Følger du med på programmer som «Extreme Makeover», «Dr. 90210» eller «10 år yngre»?TV-seriene fører nemlig til kroppsangst og driver flere kvinner under kniven. Dette viser en ny studie ved University of Southern California, melder Science Daily.
 • 1 av 5 vil at kona skal gjøre dette
 • Presset til «forbedring»

  Informasjon om selvbilde og TV-vaner til 662 personer er inkludert i studien. Resultatene viser at kvinner ser mer på makeover-programmer enn menn, og jo oftere de skrur dem på, desto mer engster de seg over egen kropp.- Skjønnhetsoperasjoner er mer synlige enn noensinne og blir stadig mer akseptert. Dette har ført til at kvinner føler seg presset til å forbedre utseendet sitt, tror forsker Julie Albright.
 • Juks deg vakker
 • Skjønnhet gir status

  Studien viser også at kvinnene knytter skjønnhet til rikdom og en overdådig livsstil.- Kvinner læres opp til å bruke utseendet som et tegn på makt og status. Før kjøpte kvinner en Louis Vuitton-veske for å framheve suksess. Nå kjøper de heller nye pupper, sier Albright.
 • Slik vil vi se ut
 • Hva ønsker mennene?

  Flere av TV-programmene spiller på barnehistorier de fleste av oss kjenner til, som Askepott eller Den stygge svanungen. Albright mener seriene fungerer som en reklame for plastikkoperasjoner. - Disse seriene fremmer et urealistisk skjønnhetsideal som får folk til å tvile på egen kropp - samtidig som de gir dem en «bruksanvisning» på hvordan de kan endre utseendet sitt.Resultatene tyder på at kvinner tror en kunstig «forbedret» kropp vil appellere mer til det motsatte kjønn. Mennene i studien var imidlertid ikke enige.
 • Her er den perfekte kroppen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer