Neglelakk

Dette visste du ikke om neglelakkfjerneren

Her er fem smarte og alternative måter å bruke den på.

NEGLELAKKFJERNER: Neglelakkfjerneren din kan som regel brukes til mye mer enn å fjerne lakken på neglene. Tips til hvordan den kan brukes finner du lenger nede i saken! Foto: Getty Images/Hemera
NEGLELAKKFJERNER: Neglelakkfjerneren din kan som regel brukes til mye mer enn å fjerne lakken på neglene. Tips til hvordan den kan brukes finner du lenger nede i saken! Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Neglelakkfjerner er kanskje ikke så anvendelig som for eksempel eddik, men det betyr ikke at den bare kan brukes til én ting.

Brukes på mer enn neglene

Neglelakkfjerner har nemlig flere geniale bruksområder de færreste av oss vet om. Og du trenger ikke å ha acetonvarianten for at det skal være effektivt, lover Stylist.com.

Det kan imidlertid være verdt å merke seg at neglelakkfjerner kan skade en del overflater.

Skal du bruke den til å fjerne for eksempel flekker, bør du derfor alltid teste på et lite synlig område først. Test igjen om du skifter merke på neglelakkfjerneren.

I mange tilfeller kan faktisk isopropanol (overflatedesinfisering – f.eks. Anti Bac fra apoteket) være vel så bra, men har du ikke det tilgjengelig, kan det være at neglelakkfjerneren redder deg.

LES OGSÅ: Slik fjerner du neglelakken riktig

Fem alternative bruksområder:


Løser opp superlim

Har du noen gang klart å lime sammen fingrene dine med superlim? Eller kanskje andre ting du ikke mente å lime sammen? Det kan skje den beste.

Neglelakkfjerner løser opp superlim. Alt du trenger å gjøre er å fukte en bomullsdott med neglelakkfjernere og gni forsiktig mot det du ønsker at ikke lenger skal sitte sammen.

Fjern klistremerker

Du vet de fryktelig irriterende klistremerkene eller prislappene som sitter på alt mulig rart og er umulig å få av?

Eller kanskje du får av selve klistremerket, men det sitter igjen limrester som tiltrekker seg støv og annet rusk? Vel, litt neglelakkfjerner løser opp og fjerner dette limet.

Kjapp tastaturrens

Det er ikke bare telefonen og PC-skjermen som samler uante mengder bakterier. Også tastaturet blir fort skittent og full av støv og bakterier.

Fukt en bomullsdott med litt neglelakkfjerner og tørk forsiktig av tastene. Ikke gni for mye, for da kan du fort fjerne tall og bokstaver fra overflaten.

Fjerner merker

Merker etter skosåler kan av og til sitte ekstra godt. Da kan du prøve å fjerne dem med neglelakkfjerner på litt tørkepapir.

Men igjen: Vær forsiktig og test på et mindre synlig område før du går løs på gulvet.

Fjerner flekker på porselen

Har favorittserviset blitt slitt og fælt? Prøv å gni vekk flekkene med en bomullsdott med litt neglelakkfjerner.

Vask alltid godt med såpe og vann etterpå, og unngå delikate mønstre som fort kan fjernes om du gnir for mye.

LES OGSÅ: Dette har du neppe sett før

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer