Diett

Diett skaper kaos i Japan

Går bananas for ny slankemetode. Diett skaper kaos i Japan

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etter at en japansk artist fortalte på tv at hun hadde gått ned sju kilo på seks uker uten å sulte seg, har japanere gått mann av huse for å hamstre bananer. - I løpet av de siste fire månedene har vi økt banan-importen med 25 prosent. Og likevel klarer vi ikke møte etterspørselen etter bananer, sier Hiromi Ohtaki ved Dole Japan.
 • Den nye slankehemmeligheten
 • Er det verdens verste diett?
 • Stjernenes rare slankekurer
 • Derfor bør du aldri slanke deg
 • Populær bok

  Den nye slankemetoden har nå ført til at bananer er vanskelig å oppdrive i hele landet. Trenden begynte i mars i fjor, da boken «Morning Banana Diet» ble gitt ut. I boken hevdes det at kuren ville få deg til gå ned i vekt, uavhengig av hva du spiste resten av dagen, skriver Telegraph.com.uk.
 • Ned i vekt med vann
 • Slik spiser du mindre
 • 100 smarte slanketips
 • Tomme hyller

  Men det var etter tv-programmet at banangalskapen startet for alvor.- Plutselig nærmest fløy bananene ut av hylla. Vi har sett en økning på 70-80 prosent i forhold til samme tid i fjor. Mange store butikker er tomme for bananer før lunsj, sier Takeshi Ozaki ved den japansk supermarkedkjeden Life Corporation til Time.com.

  Bananer og vann

  Banan-dietten går ut på at du kan spise så mange bananer du vil før frokost. De skal spises rå og tygges godt. Til frokostbananene drikker du lunkent vann. Til lunsj eller middag kan du spise hva som helst, men ligg unna dessert. Å gå til sengs før midnatt er også en del av regimet, skriver Time.com.- Banan-mangelen i landet er mange måter en krise, sier Hiromi Ohtaki til Time.com.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer