The Daily Telegraph

Digg deg selv

Se på kroppen din som et arbeidsredskap, ikke en kunstgjenstand. Da lærer du å digge deg selv.

Designer og datter av rockekongen Mick Jagger, Jade, digger seg selv og er ikke redd for å si det høyt. Foto: All Over Press
Designer og datter av rockekongen Mick Jagger, Jade, digger seg selv og er ikke redd for å si det høyt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange har et elsk-hat forhold til kroppen sin. I stedet for å sette pris på egen unikhet, er det lettere å sammenligne seg med alle andre. Synd, men sant – og veldig bakvendt.

- Vi blir konstant fortalt at vi er for tynne eller for tykke, men samtidig skal vi ikke være forfengelige, påpeker lege og medforfatter av Body Talk: A Power Guide For Girls, Elizabeth Reid Boyd til The Daily Telgraph.

 • Slik holder du deg ung


 • Dobbeltkommunikasjon

  Hun mener at det er mye dobbelkommunikasjon ute og går, og at skillet mellom det å være misfornøyd og tilfreds med seg selv ofte er hårfint.

  - Det er for eksempel ikke noe galt i å speile seg, sier hun.

  Usikkerheten som følger med eget kroppsbilde har alltid vært tydeligst blant kvinner, men den gjelder også for det motsatte kjønn.

  - Menn har alltid hatt komplekser. De er bare flinkere til å prate om det nå, sier hun.

  For mens kvinner skal være slanke, men med kurver på de rette stedene, skal menn være både slanke, muskuløse og hårløse.

  - Trikset er uansett å behandle kroppen din som din beste venn. Snakk pent til den og gjør snille ting for den, sier legen til The Daily Telegraph.

  Bildemanipulasjon

  Reid Boyd er også opptatt av påvirkningen fra media, og her kan en god ting aldri sies for ofte. Bildene vi mates med av modeller, skuespillere og kjendiser er, i følge Boyd, alltid fotomanipulert, retusjert og tatt av proffe fotografer.

  - Selv jeg våkner ikke opp som Cindy Crawford, skal forøvrig supermodellen selv ha uttalt.

  En annen ting er at svært mange ting som folk er misfornøyde med ved kroppen sin kan forbedres. En stor amerikansk studie viser at de som trener har et bedre selvbilde enn sofapotetene.

  - Finn en aktivitet som du elsker og tren for helsas, kondisens og velværets skyld, det øker motivasjonen, skal vi tro eksperter.

  Selv om du ikke blir som Jessica Simpson, så vil du garantert bli en bedre utgave av deg selv, og den nye selvtilliten din er smittende på folk rundt deg.

  Med fare for og høres materialistisk ut, så kan du også gjøre mye ved å kle deg til selvtillit. Glem merkeklær og slaviske motetrender, men finn en stil som du føler deg hjemme i. Rett opp ryggen, hold inn magen og skyt puppene frem, for her kommer du.

  NOEN TIPS PÅ VEIEN:
  1. Ikke sammenlign deg med «idealer».

  2. Se din egenverdi i stedet for å fokusere på «lyter og mangler».

  3. Prøv å se på kroppen som et arbeidsredskap, hvordan fungerer den?

  4. Verdsett kroppen din gjennom å gi den nok hvile, nok og riktig mat og trening.

  5. Ikke sammenlign deg med venninner, kolleger og slektninger. Tenk på hva du har opplevd og oppnådd som deg. Ville du byttet minnebok med en annen? Neppe.

  6. Hva er det du selv liker ved det motsatte kjønn? Prøv å huske på at det udefinerbare andre faller for ved deg er det vakreste ved deg – og ingen har det samme.

  7. Ikke gransk ansiktet ditt på nært hold, gå et skritt tilbake og se på deg selv slik andre ser deg. Den sorte prikken er kanskje ikke verdens undergang likevel.

  8. Kle deg etter kroppen din. Ikke vent til du har gått ned to kilo, det gir deg selv signaler om at du ikke er «verdt det».

  9. Ta bilder av deg selv på kvelder hvor du er på topp og heng dem opp. De kan lure frem smilet når potetgullkvisa kommer snikende og håret ligner en klase tang.

  10. Ikke legg ut i det vide og brede om det du er misfornøyd med, det hjelper ingen ting. Ta heller en tur på byen og høst et kompliment fra en fremmed.

  LES OGSÅ:
 • Stirr ham i seng

 • Slik forfører du ham
 • Dump singellivet på 30 dager
 • Den ultimate flørteguiden
 • Vi trener av frykt
 • Et minutt for helsa
 • 6 uker til bedre sex

 • Dette er de nye sextrendene

 • Grønn på sjekker'n?
 • Grønn i senga
 • Datingens fire bud

 • Slik får du draget i andre runde


 • Da skuespiller Susan Sarandon vokste opp verdsatte hun perfeksjonisme. I dag setter hun pris på det autentiske og det som viser sårbarheten ved livet, både hos seg selv og andre.
  Da skuespiller Susan Sarandon vokste opp verdsatte hun perfeksjonisme. I dag setter hun pris på det autentiske og det som viser sårbarheten ved livet, både hos seg selv og andre. Vis mer
  Da skuespiller Lorraine Bracco rundet 50 fikk hun seg en yngre kjæreste. - Det handler om å ha det gøy, sier hun til The Daily Telegraph. Foto: All Over Press
  Da skuespiller Lorraine Bracco rundet 50 fikk hun seg en yngre kjæreste. - Det handler om å ha det gøy, sier hun til The Daily Telegraph. Foto: All Over Press Vis mer
  Supermodell Cindy Crawford sverger til søvn og flere liter vann. Hun røyker og drikker ikke, spiser sunt og trener en hel masse. Foto: All Over Press
  Supermodell Cindy Crawford sverger til søvn og flere liter vann. Hun røyker og drikker ikke, spiser sunt og trener en hel masse. Foto: All Over Press Vis mer
  Klesdesigner og datter til rockekongen Mick Jagger, Jade Jagger, mener økologisk mat og frisk luft gjør deg vakrere. Foto: All Over Press
  Klesdesigner og datter til rockekongen Mick Jagger, Jade Jagger, mener økologisk mat og frisk luft gjør deg vakrere. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer