Gøy mens det står på, men ikke alltid like hyggelig dagen derpå. Foto: Colourbox
Gøy mens det står på, men ikke alltid like hyggelig dagen derpå. Foto: Colourbox Vis mer

Sex

Disse angrer minst på julebordsexen

Noen tar lettere på tilfeldig sex enn andre. Sjekk hvem - og hvorfor det er slik.

Har du tusket med en kollega på julebordet?

En undersøkelse gjennomført av jobbannonse-nettstedet Gumtree, viser at 24 prosent av arbeidstakere som har vært på julebord med jobben har angst etterpå på grunn av flørting og klining med kolleger.

Ta testen: Er du festens skandaledronning?

Ingen synd å ha sex, men...

33 prosent har ifølge tall fra kondomprodusenten Trojan en gang i livet hatt sex med en kollega under eller etter et julebord. Har du partner bør du lese dette.

Nå er det ingen dødssynd å kline, heller ikke å ha sex. Faktisk viser en annen britisk undersøkelse at en av fem møtte sin ektefelle på jobben.

Når det er sagt ender nok de færreste seksuelle møter mellom kolleger på det viset. Risikoen for anger og dagen derpå-angst er trolig større. Menn og kvinner angrer imidlertid ikke like mye på julebordkosen.

Har du angret på tilfeldig julebordsex?Har ikke hatt tilfeldig julebordsex
 
633 (66%)
Nei, og jeg er kvinne
 
185 (19%)
Ja, og jeg er kvinne
 
64 (7%)
Nei, og jeg er mann
 
44 (5%)
Ja, og jeg er mann
 
29 (3%)

Lettere for menn

Norske menn og kvinner har mer tilfeldig sex enn før. Forskningen viser imidlertid at vårt forhold til tilfeldig sex er ulikt.

Men hvorfor er det slik? Hvorfor ser det ut til at menn tar lettere på engangssex enn kvinner?

Les også: Kjærlighet ved første blikk er bløff

En av våre lesere stilte dette spørsmålet i et nettmøte med vår sex- og samlivsekspert Peder Kjøs på KK.no.

Og psykologen er ikke i beit for svar:

Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no Foto: Astrid Waller
Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no Foto: Astrid Waller Vis mer

Biologiske forskjeller

- Her tror jeg nok biologien er viktig. Menn og kvinner har litt ulike måter å «lykkes» på i evolusjonen, hvor det eneste som teller er å spre genene sine, skriver Kjøs.

Les også: 2 av 3 dropper kondom

- Kvinner kan maks få ett barn i året, og må ta seg godt av dette og helst knytte til seg en partner som også er innstilt på å gi omsorg. Menn kan derimot få flere hundre barn i året, hvis de ikke knytter seg for mye til kvinnen.

- Det ville vært rart om denne forskjellen i hvilken strategi som lønner seg ikke hadde påvirket hvordan vi tenker og føler, mener Kjøs.

Men menn har også følelser

Heldigvis er ikke alt svart-hvitt.

- For all del: Også menn har følelser og vil gjerne knytte seg til en kvinne og de barna de får med henne. Følelseslivet vårt er tross alt ikke så forskjellig, forsikrer Kjøs.

Ta testen: Hva kan du om sex?

- Omsorg, nærhet, forpliktelse og trygghet er bra for både kvinner og menn, men menn har nok en viss tendens til å skille sex fra følelser i tilfeldige forbindelser.

Deler av denne artikkelen er tidligere publisert her på KK.no.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop