Bakterier

Disse bør du vaske

Vi tipper at du ikke gjør det allerede.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har bakteriene fest på tingene dine? Sjekk lista under, og unngå det helt enkelt.

1. Tannbørsten

Har du nylig vært forkjølet, er det smart å skifte tannbørste. Er den du har helt ny, kan du også velge å koke den. Det dreper de sykdomsskapende bakteriene. På badet er det varmt og godt, og hvis bakteriene får ha hjemme-alene-fest på tannbørsten kan det være at de smitter deg på nytt.

2. Tannpastatuben

Husk at bakterier også kan overføres fra tuppen av tannpastatuben. Så hvis dere er flere som deler, og en av de pussende personene har hatt en infeksjon, er det smart å la pasienten få ha tuben for seg selv, og heller kjøpe en ny.

3. Hårbørsten og kammen

Du vasker oljer, fett, forurensning, pollen og generell skitt ut av håret med sjampo og vann. Gjerne så ofte som hver dag. Men hva med hårbørsten? Vasker du ikke denne regelmessig, risikerer du å føre skitten tilbake når du grer det nyvaskede håret. Resultat: Håret blir skitnere fortere. Her får du 50 andre tips som gir deg vakkert hår.

4. Sminkebørstene

Sminke inneholder ofte en del fett, som kan harksne og bli til irritasjon for huden hvis det ikke blir fjernet. Vask applikatorer, sminkekoster og børster med jevne mellomrom. Bruker du børster av god kvalitet og er nøye på å rengjøre og tørke dem godt, kan du ha børstene dine lenge. Bruk sjampo eller ansiktsvask og vask børstene godt i varmt vann. Bare vask dem og lufttørk dem godt. Skitne koster og gammel sminke kan også være en årsak til at huden får urenheter.

Også kosmetikk som er utgått på dato kan være rene bakteriemagneten, men kvinner flest har ikke peiling på hvor lang levetid de enkelte produktene har.

5. Putevaret

Når hårmaske, nattkrem, svette, spytt og sminken du ikke orket fjerne får ligge og marinere på putevaret blir det lett et høyt bakterienivå. Dette kan igjen forårsake hudirritasjoner og kviser. Bytt putevar ofte, gjerne et par ganger i uka.Du vil kanskje føle deg som en nevrotisk vaskehysteriker, men det finnes faktisk hudleger som anbefaler at du skifter putetrekk hver eneste natt.

6. Puta

Se punktet ovenfor. Litt av disse ekleriene trekker også ned i puta. Resultatet blir at puta gulner, blir hardere og et mer trivelig sted for midd. Les putas vaskeseddel, og vask den gjerne så ofte som fire ganger i året.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer