Solkrem

Disse bør velge solfaktor 50

Gjelder ikke bare personer med lys og sensitiv hud.

SOLKREM OG FAKTOR: Vet du egentlig forskjellen på dem? Det er faktisk ikke så store forskjeller på beskyttelsesevnen til for eksempel solfaktor 30 og 50, men det er enkelte som alltid bør velge den høyeste - spesielt personer med pigmentflekker eller andre solskader, samt de behandler huden med laser, sterke konsentrasjoner vitamin A eller hydrokinon. Foto: NTB scanpix
SOLKREM OG FAKTOR: Vet du egentlig forskjellen på dem? Det er faktisk ikke så store forskjeller på beskyttelsesevnen til for eksempel solfaktor 30 og 50, men det er enkelte som alltid bør velge den høyeste - spesielt personer med pigmentflekker eller andre solskader, samt de behandler huden med laser, sterke konsentrasjoner vitamin A eller hydrokinon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Solkrem - det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er.

Og det gjelder over alt på kroppen - visste du for eksempel at en av kroppsdelene der kvinner oftest rammes av hudkreft er på beina?

Ifølge ekspertene bør du alltid bruke minimum solfaktor 15 her til lands, og det er slett ikke slik at du ikke blir brun hvis du velger en med en solfaktor som enda er høyere.

Men hva er egentlig forskjellen på å velge faktor 15 eller 30, sammenlignet med å velge for eksempel 50?

LES OGSÅ: Derfor er det bra å bade i saltvann

Mindre forskjell mellom ved SPF

- Solfaktor 15 beskytter med 93 prosent og solfaktor 50 beskytter med 98 prosent, forteller Tone Vid Skipá Johansen, skjønnhetsjournalist i KK.

Hun forklarer at tommelfingerregelen når det gjelder solfaktor er at én faktor representerer en varighet (beholder beskyttelseseffekten) på 10 minutter.

Det vil si at SPF 15 varer i 150 minutter, mens SPF 50 varer i 500 minutter. Likevel er det noen viktige faktorer som spiller inn på hvor lenge solfaktoren beskytter. 

- Dette er med forbehold. Riktig mengde, svette, bading, klemmer, av og på med klær, samt hvor nærme ekvator du er, avgjør hvor godt du er beskyttet, forteller Skipa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer