Duft

Disse duftene skal kunne virke slankende

Hevdes å ha en innvirkning på fettforbrenningen i kroppen.

GRAPEFRUKT: Den velkjente frukten er tidligere kjent som slankemat. Det viser seg at bare duften av den kan ha en effekt på kroppen. Foto: Thinkstock
GRAPEFRUKT: Den velkjente frukten er tidligere kjent som slankemat. Det viser seg at bare duften av den kan ha en effekt på kroppen. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er dokumentert at farger påvirker oss. Rødt får hjertet til å slå fortere og blått virker beroligende.

Ja, nå har man til og med funnet ut at grå vegger på soverommet (som er svært populært for tiden) dreper sexlysten.

At dufter påvirker oss både positivt og negativt er velkjent og dokumentert.

Sitrus for eksempel, gir energi når du er litt trøtt og sliten, og er derfor godt egnet i dusjen på morgen.

Men at enkelte dufter faktisk kan få kroppen til å forbrenne fett, er for godt til å være sant, eller?

LES OGSÅ: 52 tips som brenner fett

DUFTENDE KREM: Denne kremen hevder å kunne redusere cellulitter, blant annet med sin duftkombinasjon (kr 595, Shiseido, Advanced Body Creator).
DUFTENDE KREM: Denne kremen hevder å kunne redusere cellulitter, blant annet med sin duftkombinasjon (kr 595, Shiseido, Advanced Body Creator). Vis mer

Lurer kroppen

Det japanske kosmetikkfirmaet Shiseido bør vite hva de snakker om. De er et av verdens største og eldste kosmetikkfirmaer. Allerede I 1872 startet de opp apotek, og på forskningssenteret deres brukes kunnskap og vitenskap fra både vestlig og østlig kultur.

Ifølge Stine Veronica Ellingsen, Markedskoordinator i Shiseido Norge, kan noen dufter lure kroppen til å tro at den trener, og dermed forbrenne fett.

Shiseidos duftsammensetning «Shiseido SLM Fragrance» består av grapefrukt, pepper, isop og salvie, og ifølge Ellingsen er det vitenskapelig bevist at denne duftsammensetningen har en slankende effekt.

Hun forklarer at det finnes noe inni de hvite fettcellene i kroppen som kalles UCP - et fettforbrennende protein. Det er dette proteinet som er bakgrunnen for den slankende effekten til duftene.

LES OGSÅ: Sjampo kan ødelegge hårfargen din

Gunstig kjedereaksjon

Duftkomplekset stimulerer aktiviteten i det sympatiske nervesystemet som skiller ut noradrenalin.

Det igjen aktiviserer det fettforbrennende proteinet UPC som begynner å jobbe slik at du forbrenner fett.

Denne teknologien har de selvfølgelig brukt i sin cellulittkrem Advanced Body Creator Super Slimming Reducer, og sammen med utvalgte oljer som blant annet grapefruktolje (som blokkerer sukker) og fettforbrennende kapsler, skal det virke slankende.

Viktig å huske på

Skal duftene ha noen effekt er det viktig å ikke bruke andre parfymer eller kremer med sterke dufter før 15 minutter etter at du har smurt deg inn med denne kremen. Dette er for å unngå å forstyrre «fettreduksjonsprosessen».

Det er kan jo verdt å teste ut om duftkombinasjonen av grapefrukt, pepper, isop og salvie faktisk funker - uten å bruke kremen også! Det skal angivelig fungere bare ved å lukte på duftsammensetningen også.

Husk i så fall at du ikke skal lukte på noe annet, eller smøre deg med noe annet, samtidig.

Undertegnede journalist holder på med å teste kremen. Duften gir deg et usedvanlig oppmuntrende kick som faktisk overbeviser deg om at dette må funke.

Uansett om du merker noen forskjell på om du blir slankere eller ei, blir huden utrolig glatt og myk - og det i seg selv er ganske positivt.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise paprika

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer