Turmat

Disse er helt geniale på tur

Spesielt smart å ha i sekken når det er minusgrader.

BJØRNEBRØD OG BROWNIES: Ta med disse på tur, du vil ikke angre, lover matskribent og turekspert Sigrid Henjum. Foto: Sigrid Henjum/Utemagasinet
BJØRNEBRØD OG BROWNIES: Ta med disse på tur, du vil ikke angre, lover matskribent og turekspert Sigrid Henjum. Foto: Sigrid Henjum/Utemagasinet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Turmat skal smake godt og det skal gi deg påfyll av energi, raskt og enkelt.

Det er også en fordel om nistematen ikke veier for mye eller tar for mye plass i sekken.

Og på lange skiturer i minusgrader, er det et must at maten ikke fryser!

LES OGSÅ: 5 gode grunner til å drikke te

Søtt, salt og fett

- Turmat bør være godt, i tillegg bør det være en fin blanding av søtt, salt og fett, sier matskribent Sigrid Henjum i Utemagasinet til KK.no.

Henjum skriver på en bok med turmatoppskrifter, hun driver Sogndal Lodge & Guiding og har vært på en lang rekke turer, blant annet til Grønland, Svalbard og Lofoten.

Med i sekken, særlig vinterstid, har hun alltid med brownies eller det hun kaller bjørnebrød, to oppskifter som har blitt superfavoritter blant turmagasinets lesere.

Begge har nemlig den geniale egenskapen at de ikke blir harde og uspiselige i minusgrader.

Henjum forteller at bjørnebrød er supert på tur fordi det er metter, inneholder mye fett og raske karbohydrater, men også noen langsomme karbohydrater fra frø, havre og tørket frukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer