Utroskap

Disse er mest utro

Styr unna disse hvis du vil ha en trofast partner.

- Gjennom enkle teknikker kan man begrense impulsiviteten, sier eksperten.
- Gjennom enkle teknikker kan man begrense impulsiviteten, sier eksperten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spontane og impulsive mennesker blir som oftest sett på som at de oser av livsglede, sjarm og eventyrlyst. Og disse er vel langt mer spennende enn et såkalt A4-menneske? Men kanskje det kan bli litt for spennende ... For baksiden av medaljen er at utroskap, pengeproblemer og overspising ofte følger med.Det viser en omfattende undersøkelse med 40 000 personer, ifølge Telegraph.Les også:Slik unngår du å være utro9 tegn på utroskapNår venninnen din elsker en Tiger

Lav utdannelse og inntekt

Testpersonene ble spurt om de helst ville ha 45 pund om tre dager eller 70 pund om tre måneder. De som valgte å få den lille summen, cirka halvparten av deltakerne, viste seg å være impulsive på andre områder også, ifølge studien, som ble utført ved University College London.Det var langt mer sannsynlig at de ville kaste seg over en kake, en røyk eller en affære uten å tenke på de langsiktige konsekvensene i forhold til helse og samliv. Studien viser også at de som var mest impulsive, som oftest hadde lav utdannelse og inntekt. Men dette trenger ikke bare være dårlig nytt:Les også: - Utroskap er bra!

Kan lære kontroll

Forskeren bak studien, Stian Reimers, sier det er helt mulig å lære seg selvkontroll, og overvinne sin impulsive atferd.- Gjennom enkle teknikker kan man begrense impulsiviteten. Man kan for eksempel forestille seg hvordan ting vil se ut om et år, idet man tar en bestemt beslutning. Og man kan prøve å la være å ta en beslutning når man befinner seg midt oppi en situasjon, sier han, ifølge Telegraph.Hvor går grensen for utroskap?Han legger til at det er mer sannsynlig at en impulsiv person røyker og er overvektig – noe som tyder på at disse foretrekker umiddelbar nytelse i form av nikotin og mat framfor langsiktig god helse. På samme måte som de foretrekker å ha penger med en gang, framfor å vente og ende opp med enda mer på sikt på grunn av renter.Det var også større sannsynlighet for at personene som tok den minste pengesummen hadde vært utro i de siste årene. Studien er publisert i tidsskriftet Personality and Individual Differences.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer