Sexlyst

Disse fargene kan øke sexlysten

Tre har vist seg å ha spesielt positiv effekt, ifølge eksperten.

RØDT KAN GJØRE DEG MER YR: Ifølge en britisk undersøkelse har de som har fargen rødt på soverommet, oftere sex.  Foto: jolopes - Fotolia
RØDT KAN GJØRE DEG MER YR: Ifølge en britisk undersøkelse har de som har fargen rødt på soverommet, oftere sex. Foto: jolopes - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Skulle du ønske at du og din utkårede hadde mer sex?

Da har du sikkert lest deg opp på gode råd, men kanskje ikke akkurat dette.

Hvilken farge dere har på soverommet, kan nemlig påvirke sexlysten.

LES OGSÅ: Vi har mer sex i 30-årene

Purpur og fiolett øker sexlysten

Ifølge Tove Steinbo, ekspert på fargepsykologi og fargesymbolikk, og forfatter av boken «Fargene forteller» (Les mer om farger her), viser en uhøytidelig britisk undersøkelse at enkelte farger kan gjøre oss mer yre.

- I 2012 gjorde butikkjeden Littlewoods en spørreundersøkelse blant 2000 voksne, for å finne ut hvorvidt det er en sammenheng mellom farger og sexlyst.

INNRED I TRIGGERFARGER: Dersom du ikke kan male veggene på soverommet, kan du innrede det med for eksempel puter i triggerfargene.  Foto: Frank Gärtner - Fotolia
INNRED I TRIGGERFARGER: Dersom du ikke kan male veggene på soverommet, kan du innrede det med for eksempel puter i triggerfargene. Foto: Frank Gärtner - Fotolia Vis mer

- Resultatet viste at de som hadde purpur og fiolett på soverommet, hadde i gjennomsnitt sex 3,49 ganger i uken, mens de som hadde rødt hadde sex 3,18 ganger i uken.

Oransje kom lengre ned på listen, noe Steinbo synes er rart.

- Oransje er en bra farge, da den er mer romantisk, kan gi et lengre forspill og øm romantisk sex. Rødt er derimot en farge som får oss til å gå rett på sak, det er kun selve sexen som teller.

Videre forteller hun at grått, beige, grønt og hvitt kom verst ut i undersøkelsen.

- Grått er absolutt verst, da det er en depressiv farge som oppfordrer til det motsatte av kos, sex og hygge, mener Steinbo.

Hun mener den minimalistiske trenden, med sort, hvitt, grått, stål og glass, ikke er med på å booste sexlivet.

- Heldigvis er dette i ferd med å snu, og årets trendfarge er oransje, forteller hun og minner om viktigheten av balanse.

- Det kan være like uheldig å ha for mye sterke farger, som fravær av sterke farger på soverommet, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

Innred i triggerfargene

Dersom du og partneren din kunne ønske at dere hadde mer sex, anbefaler Steinbo dere å friske opp soverommet med én eller flere av triggerfargene.

- Det betyr ikke at dere bør male hele soverommet i en av disse fargene, da hadde dere nok blitt gale, for dere skal jo sove der også. Det kan for eksempel være én rød vegg.

- Hvis dere ikke kan eller vil male, går det fint an å hente inn et pledd, noen puter eller et sengeteppe i av fargene når dere ønsker å ha sex, foreslår eksperten.

Og mens dere er i gang, hvorfor ikke hente fram det røde undertøyet også, det skader i alle fall ikke å prøve.

LES OGSÅ: Flere gutter ønsker dette i senga

GRÅTT SOVEROM: Det gjør ifølge eksperten ingen underverker for sexlivet å ha denne fargen på soverommet. Foto: Christian Hillebrand - Fotolia
GRÅTT SOVEROM: Det gjør ifølge eksperten ingen underverker for sexlivet å ha denne fargen på soverommet. Foto: Christian Hillebrand - Fotolia Vis mer

Påvirker hormonene

Så til det store spørsmålet: hvorfor blir vi mennesker påvirket av farger på denne måten?

Steinbo forklarer at det handler om elektromagnetiske bølger.  

- Lyset har ulike bølgelengder. Når lyset treffer soveromsveggen din, som kanskje er grønn, så absorberer veggen seks av lysets bølgelengder. Den syvende bølgelengden, som er den grønne, reflekteres til øynene våre og i løpet av et knips oppfatter hjernen vår signalene som øyene har hentet inn, forklarer hun.

Sammen bearbeider øynene og hjernen disse signalene, som får oss til å se veggen som grønn.

Videre forteller Steinbo at hjernen så tar signalene den har snappet opp, og sender dem videre ut i kroppen til for eksempel kjertler som produserer hormoner.

- Og i denne sammenhengen er det hormoner som har med seksualiteten vår å gjøre, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer