Gift

Disse forholdene varer ikke

Noen par har for eksempel bare 10 prosent sjanse for å forbli gift.

Disse forholdene varer ikke
Publisert
Sist oppdatert
Ikke bli helt i fra deg nå, dere kan leve lykkelige alle deres dager, men det handler ikke bare om kjærlighet, ifølge australske forskere.

Partenes alder, tidligere forhold og til og med hvorvidt dere røyker eller ei er alle faktorer som innvirker på om ekteskapet varer, hevder forskere ved Australian National University.

 • Slik får du et drømmeforhold

 • Slik bevarer du kjærligheten

 • Slik holder du forholdet hett


 • Studien What's Love Got to Do With It har fulgt cirka 2500 par – gifte og samboende – over seks år for å komme til denne konklusjonen. Den kanskje mest skremmmende oppdagelsen var betydningen av alder, da særlig mannens alder. I par hvor mannen er ni eller flere år eldre enn kona, har paret nemlig dobbelt så høy risiko for å bli skilt, det samme gjelder par hvor mannen har giftet seg før fylte 25 år.

 • Gjør det her
 • Kyss som stjernene

 • Forelsk deg nå

 • Her går skilsmissealarmen


  1. I par hvor partene hadde barn før de giftet seg, enten sammen eller fra tidligere forhold, viste en femtedel seg å gå fra hverandre. Dette mot kun ni prosent av barnløse par som giftet seg.
  2. Kvinner som ønsket seg barn mer enn partneren viste seg dessuten å ha en økt tendens til å kreve skilmisse.

  3. Forholdet til foreldrene til parene spilte også inn. 16 prosent som hadde separerte eller skilte foreldre opplevde det samme selv, mot 10 prosent av de parene som hadde foreldre som fortsatt levde sammen.

  4. Alle gode ting er tre? Det viste seg også at fortiden til partene spilte inn. De parene som giftet seg for andre og tredje gang viste seg nemlig å ha hele 90 prosent risiko for å gå fra hverandre.

  5. Penger spilte også inn. 16 prosent av de parene som oppga at de hadde dårlig råd grunnet at mannen var arbeidsledig, ble separerte. Mot ni prosent av de parene hvor mannen hadde jobb, mens paret likvel slet økonomisk.

  6. Røyking var også en faktor. I par hvor kun den ene røyket gikk partene oftere fra hverandre.

  De faktorene som derimot ikke syntes å spille en rolle, var alderen på et parenes barn, kvinnenes jobbstatus og hvor mange år paret hadde vært i fast jobb.

  Studien er skrevet av Dr. Rebecca Kippen og professor Bruce Chapman fra The Australian National University, og Dr. Peng Yu fra The Department of Families, Housing, Community Services and Indigenous Affairs.

  Du kan lese hele studien her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer