Frokost

Disse gjør helgefrokosten perfekt

Vi lover at du blir populær hvis du disker opp med disse fantastiske croissantene.

NYBAKT FROKOST: Gjett om familien eller vennene dine blir imponert om du disker opp med hjemmelagde croissanter til frokost! Få den supre oppskriften lenger nede i saken! Foto: All Over Press
NYBAKT FROKOST: Gjett om familien eller vennene dine blir imponert om du disker opp med hjemmelagde croissanter til frokost! Få den supre oppskriften lenger nede i saken! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hjemmebakte croissanter er minst like godt som å bestille dem rykende ferske på en fortauskafe i Frankrike....Og serverer du dem med nugatti, syltetøy eller en sjokoladebit inni, er du garantert suksess i heimen!

Bruk godt smør

Litt av hemmeligheten bak virkelig gode croissanter, er at de skal være crispy og myke på en gang - og at du bruker smør av god kvalitet.

En god kopp kaffe til - eller en kaffe latte gir en perfekt start på lørdag eller søndagen.

LES OGSÅ: Høstens beste boller

Mmmm...Hjemmelagde croissanter...herlig til helgen! Foto: All Over Press
Mmmm...Hjemmelagde croissanter...herlig til helgen! Foto: All Over Press Vis mer
Disse gjør helgefrokosten perfekt

Her er oppskriften på herlige, hjemmelagde croissanter


Dette trenger du:
25 g gjær
1,5 dl melk
150 g hvetemel
Ca. 300 g fint, hvitt hvetemel
150 g smør
1/2 ts salt
½ ts sukker
125 g avkjølt smør til å rulle deigen
Egg til pensling

Husk:
Heving: 3 timer + 30 min
Steking: 15-20 min

Slik gjør du det:
1. Rør ut gjæren i 1.5 dl lunken melk (bruk lillefingeren til å kontrollere varmen). Rør inn 150 g mel og la deigen stå. Varm resten av melken litt. Smuldre resten av smøret i melet og rør inn melken sammen med salt og sukker.

2. Elt sammen de to deigene. Deigen skal være bløt, smidig og elastisk. Sett til heving på et kjølig sted i cirka tre timer.

3. Kjevle deigen til en avlang flat deig på en melet bordplate. Skjær smøret i tynne skiver og legg på den ene halvdelen. Smøret skal verken være iskaldt eller mykt. Brett deigen innover. Kjevle den ut på tvers av bretten til en normal størrelse. Brett den deretter tre ganger og kjevle igjen. Dette gjentar du tre-fire ganger. Husk å ha mel på bordet hele tiden. Deretter kjevler du deigen til den blir ganske tynn før du deler den i to avlange stykker. Skjær hver av dem i fem-seks trekanter. Rull dem til horn fra den brede siden. De kan nå fryses som deig, tines og stekes.

4. Legg dem på en stekeplate med skjøten ned. La dem heve i 30 minutter til. Varm ovnen til 230 grader.

5. Pensle med egg og stek dem nederst i ovnen i 15-20 minutter. De kan gjerne være myke i midten. Avkjøl croissantene på en rist og spis dem nybakte.

Flere oppskrifter på høstens beste brød og kaker får du i KK-favorittene HEV, et bakebilag til KK 39.

LES OGSÅ: Du dropper vel ikke frokosten?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer