Hamburgere

Disse hamburgerne vil du garantert elske

Matbloggerne har delt sine favorittoppskrifter.

THE AMERICAN DREAM: Røttingsnes Westlies hamburger bør prøves en dag du har lyst på noe skikkelig godt.  Foto: Marit Røttingsnes Westlie
THE AMERICAN DREAM: Røttingsnes Westlies hamburger bør prøves en dag du har lyst på noe skikkelig godt. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du lyst til å servere hamburgere neste gang neste gang du skal lage middag på grillen, men mangler inspirasjon? 

Vi har spurt to av Norges mest populære matbloggere, Lillian Løvliseter (lilliansmatblogg.no) og Marit Røttingsnes Westlie (frutimian.no), om hva slags hamburgere de liker å kose seg med. 

Kanskje du finner en ny favoritt? 

HJEMMELAGET BØNNEBURGER: Hva med å prøve Løvliseters bønneburger neste gang du skal grille?  Foto: Lillian Løvliseter
HJEMMELAGET BØNNEBURGER: Hva med å prøve Løvliseters bønneburger neste gang du skal grille? Foto: Lillian Løvliseter Vis mer

LES OGSÅ: Slik blir burgeren sunnere 

Løvliseters bønneburger 

- Dersom du aldri har smakt vegetarburgere foreslår jeg at du prøver disse bønneburgerne. De er enkle å lage og smaker veldig godt. De kan stekes i stekepanne eller på grillen, skriver Løvliseter. 

Dette trenger du til fire burgere: 

2 bokser hermetiske røde bønner, avrent og skylt
1/2 paprika, i små biter
1/2 løk, finhakket
3 fedd hvitløk
1 egg
1 ts chilipulver
1 ss malt spisskummen
1 ts sweet chilisaus
1 dl brødsmuler

Slik gjør du: Ha bønner, hvitløk, krydder, egg og brødsmuler i en bolle. Kjør med stavmikser til en fin farse og rør inn paprika og løk. Form til fire burgere og grill/ stek dem i cirka fem minutter på hver side.

Serveres i hamburgerbrød med frisk salat, sweet chilisaus og en osteskive på toppen. Vel bekomme!

Kilde: lilliansmatblogg.no 

THE AMERICAN DREAM: Røttingsnes Westlies hamburger bør prøves en dag du har lyst på noe skikkelig godt.  Foto: Marit Røttingsnes Westlie
THE AMERICAN DREAM: Røttingsnes Westlies hamburger bør prøves en dag du har lyst på noe skikkelig godt. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer

LES OGSÅ: Grillmaten du bare må prøve

The american dream 

- Er du som meg, kjenner du lysten på denne burgeren ganske heftig nå når du ser dette bildet. Jeg simpelthen elsker hjemmelagde hamburgere! Det er så utrolig godt!

- Du får en helt annen saftighet over de hjemmelagde burgerne enn de du kjøper ferdig i butikken. Jeg sier bare: Nyt, skriver Røttingsnes Westlie. 

Dette trenger du til fire store burgere : 

400 g kjøttdeig
400 g karbonadedeig
1 ½ ts salt
1 egg
½ ts nykvernet pepper
5 grener oregano
1 ss olivenolje, til steking

Tilbehør: 

4 skiver cheddarost*
1 bifftomat
4 hamburgerbrød
noen salatblader

* Cheddarosten er av den typen som ligger pakken én og én skive i plast – hamburgerost. 

Slik gjør du: Bland kjøttdeigen og karbonadedeigen godt sammen med saltet før du tilsetter egget og pepperen og knar det sammen. Fjern oreganostilkene og finhakk bladene og bland dem inn også. Smak på deigen og kjenn om den er passe krydret.

Del så deigen i fire like store deler. Væt håndflatene i vann før du ruller og klapper hver del ut til hamburgere. Pensle dem med olivenolje og legg dem over på en varm grillrist. Stekes i cirka fire minutter på hver side. Legg en cheddarskive over hver burger de siste to stekeminuttene.

Skjær tomaten i skiver og varm opp hamburgerbrødene på grillen. Sett sammen hamburgeren og server!

Kilde: frutimian.no 

SLIDERS: Sliders er perfekt å servere når du har mange sultne gjester på besøk.  Foto: Lillian Løvliseter
SLIDERS: Sliders er perfekt å servere når du har mange sultne gjester på besøk. Foto: Lillian Løvliseter Vis mer

LES OGSÅ: Dropp den fete kjøpedressingen

Små burgere – sliders 

Her har jeg laget en stor porsjon små hamburgere som faller i smak hos både store og små! Denne oppskriften metter fire til fem voksne og fire til fem små barn.

- Hamburgerne er veldig smakfulle, og blir aller best dersom de stekes på grill, skriver Løvliseter. 

Dette trenger du til 16 små burgere: 

800 gram kjøttdeig av storfe
400 gram kjøttdeig av svin
1 ss dijonssennep
3 ss olivenolje
1 ts timian
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts nykvernet pepper
(Salt burgerene med en klype salt på hver under steking)

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland dem sammen. Jobb minst mulig med kjøttdeigen, men nok til at alt er jevnt blandet.

Form runde hamburgere på omtrent 75 gram hver dersom du ønsker sliders størrelse, eller 150 gram dersom du lager vanlige hamburgere. 

Varm opp grillen, og grill burgerne på direkte varme på begge sider til de er ferdige. Salt dem underveis i stekingen. Velger du tykkere burgere av vanlig størrelse griller du dem på direkte varme først til de får en fin stekeskorpe, og flytter dem så over på indirekte varme for å grilles ferdig.

Server umiddelbart med hjemmelagde slidersbrød, burgerost og ønsket tilbehør!

Kilde: lilliansmatblogg.no 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer