<strong>GIR FUKT:</strong> En god hårkur som gir masse fukt er nødvendig nå når det er kald og tørr luft ute og varm og tørr luft inne. Vinterklimaet tørker ofte ut håret, og da er en god fuktmaske på sin plass.  Foto: Alliance - Fotolia
GIR FUKT: En god hårkur som gir masse fukt er nødvendig nå når det er kald og tørr luft ute og varm og tørr luft inne. Vinterklimaet tørker ofte ut håret, og da er en god fuktmaske på sin plass. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

Hårkur

Disse hårkurene bør du velge nå

Gir øyeblikkelig fukt til tørt og slitt vinterhår.

Publisert
Sist oppdatert
Kaldt, tørt uteklima og varmt, tørt inneklima gjør sitt for å tørke ut både huden og håret om vinteren.

Hårkurer er effektive hjelpemider for å gi håret fukt og næring, og derfor bør du sørge for å kure håret jevnlig, også om vinteren.

Pass på rekkefølgen

Du har kanskje tenkt at du gjør håret ditt en kjempetjeneste når du gir det en god kur, men det kan faktisk hende du bare skyller produktet ned i sluket uten at det får mulighet til å gi håret ditt fukt eller pleie.

Rekkefølgen har nemlig alt å si for hvor mye du får ut av hårkuren din.

Når du vasker håret er prosessen nemlig slik: Vannet åpner hårstråene, sjampoen rengjør, kuren pleier og bygger opp, og balsamen lukker skjellagene.

Riktig rekkefølge er altså: sjampo, hårkur, balsam.

LES OGSÅ: Balsam trenger ikke virketid


Prøv disse fabelaktige fuktighthetsgivende hårkurene:
Håndkletørt hår

Aller helst bør du påføre kuren i håndkletørt hår. Da suger nemlig håret til seg mer næring enn hvis det er klissvått.

Dersom du tar en kur hos frisøren, lar de den gjerne virke i 10-15 minutter.

Heldigvis er ikke det nødvendig med hjemmekurene. De fleste av disse har en virketid på 3-5 minutter, så sjekk bruksanvisningen på hårkuren din og følg den anviste tiden der for best mulig resultat.

Avslutt gjerne med balsam. Selv om noen kurer ikke krever dette, skader det aldri.

Husk at du bare skal ha balsam i lengdene på håret, ikke nærmest hodebunnen. Tar du balsam for nær hodebunnen kan det fort se ut som du har fett tre-dagershår allerede samme dag som du har vasket håret.


LES OGSÅ: Du bruker vel ikke balsam her?

Hvor ofte?

Hvis håret ditt trenger mye fukt eller pleie, bør du finne en sjampo og balsam som passer din hårtype. Men kuren er også svært viktig.

– Du bør bruke hårkur én gang i uken for å forsikre deg om at håret får den fukten og pleien det trenger, har Line Holm Hansen hos Wella i Norge og Danmark forklart tidligere, i denne saken om kuring av hår.

– Tenk på det litt som daglig ansiktskrem og en fuktmaske. Du skal ikke bruke en maske hver eneste dag, sier Holm Hansen.


LES OGSÅ: Har du tørt og livløst hår?

Leave-in for travle dager

Mange av oss slurver dog med kuringen og trenger kjappere, enklere løsninger som funker bedre i en travel hverdag.

Om du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, kan en leave-in-kur være perfekt for nettopp deg.

Kjøpetips for deg som vil ha leave-in-kurer:


<strong>TUPPENE:</strong> Husk at håret er mest slitt i tuppene, så både kuren og balsamen bør påføres her, ikke nær hodebunnen.  Foto: Alliance - Fotolia
TUPPENE: Husk at håret er mest slitt i tuppene, så både kuren og balsamen bør påføres her, ikke nær hodebunnen. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Hårkurene du slipper å vaske ut

<strong>PLEIE:</strong> En god fuktmaske i håret én til to ganger i uka kan redde deg fra tørt, brusete, glansløst vinterhår.  Foto: Alliance - Fotolia
PLEIE: En god fuktmaske i håret én til to ganger i uka kan redde deg fra tørt, brusete, glansløst vinterhår. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer