Kviser I Voksen Alder

Disse hormonene kan forårsake kviser og uren hud

Lurt å følge med på - særlig hvis du sliter med akne i voksen alder.

HORMONER OG KVISER: Det er ofte hormoner som har skylden for at du sliter med kviser i voksen alder.
 Foto: Science Photo Library
HORMONER OG KVISER: Det er ofte hormoner som har skylden for at du sliter med kviser i voksen alder. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kviser er nok noe mange forbinder med pubertet og ungdomstiden. Det er tross alt tiden i livet der kroppen opplever en eksplosjon av hormoner – og det er nettopp hormonene som har mesteparten av «skylden» for slike hudproblemer.

Likevel er det flere av oss som kan fortsette å plages med akne i voksen alder. Noen opplever det kanskje i perioder, mens andre føler at de alltid sliter med å holde kvisene i sjakk.

Og for sistnevnte gruppe mennesker, kan det være nettopp hormonene, og da de mannlige kjønnshormonene, som er triggeren til utbruddene. 

– Ja, det er stort sett hormoner som forårsaker akne i alle aldersgrupper. Det dreier seg hovedsakelig om såkalte androgener - som er mannlige kjønnshormoner, sier hudlege og overlege ved Rikshospitalet og ved Akademikliniken, Michael Zangani til KK.no. 

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om hormonene dine

Kommer ofte på grunn av mannlige hormoner

Selv om de kalles for mannlige kjønnshormoner er det likevel ikke bare forbeholdt menn. Også kvinner har behov for disse hormonene, som produseres i eggstokkene og binyrene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer