Leder

Disse kan ta livet av deg

Forskere advarer mot farlige bakterier.

Foto: BENELUXPIX/MA/XPPP
Foto: BENELUXPIX/MA/XPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Går du stadig rundt i flip-flop'er risikerer du å pådra deg en dødelig sykdom, advarer forskere ved universitetet i Arizona i en artikkel i New York Daily News.

Laboratorietester viser nemlig at et par flip-flops til 25 kroner dro til seg 18.100 bakterier etter bare fire dagers bruk i byen.

 • Stygge sko, fornøyde føtter

 • E.coli og avføring

  - Bruker du sandalene i tre måneder vil 93 prosent være fulle av avføringsbakterier, og 20 prosent vil være infisert med E.coli, sier professor i mikrobiologi Charles P. Gerba.

 • Skoene du ikke vil ha

 • Farlige stafylokokkbakterier ble også funnet på sandalene.

  Dennis Kinney, leder ved det mikrobiologiske laboratoriet hos EMSL Analytical, synes dette er ille.

  - Du kan bli temmelig syk hvis noen av disse bakteriene kommer inn i blodet ditt. Da kan de angripe dine indre organer og uten behandling kan du dø av dette, sier han.

 • Derfor bør du velge hæler

 • Lett å få skrammer og sår

  Risikoen for at bakteriene kommer i kontakt med blodet ditt er jo heller ikke liten. Det er lett å pådra seg kutt og skrammer på fotsålen når man går i flip-flops.

  Bakteriene setter seg i sandalene blant annet fordi folk spytter og tisser på gaten og hunder og katter gjør fra seg der.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer