One Night Stand

Disse kvinnene har flest one-night stands

Ifølge en ny studie spiller kroppsfasongen din en rolle.

TILFELDIG SEX: En ny studie viser nå at ditt seksualliv kan avsløres av kroppsfasongen din. Foto: marinasvetlova - Fotolia
TILFELDIG SEX: En ny studie viser nå at ditt seksualliv kan avsløres av kroppsfasongen din. Foto: marinasvetlova - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du misfornøyd med dine brede hofter, eller irriterer deg grønn over hvorfor fettet absolutt må legge seg akkurat der du minst ønsker det? Det er du ikke alene om.

Kvinner er ofte svært opphengt i egen kroppsfasong, og vi blir sjelden fornøyde. Men visste du at kroppsfasongen faktisk kan si ganske mye om deg?

Forskning viser at det er bedre å være pærefasong enn eple, fordi det fettet som legger seg på rumpe og lår er mye sunnere enn det som legger seg på magen.  Brede hofter og smale midjer er derfor knyttet til fruktbarhet og god helse, og virker derfor tiltrekkende på menn.

FORMER: Brede hofter og smale midjer er knyttet til fruktbarhet og god helse, og virker derfor tiltrekkende på menn.  Foto: Hunta - Fotolia
FORMER: Brede hofter og smale midjer er knyttet til fruktbarhet og god helse, og virker derfor tiltrekkende på menn. Foto: Hunta - Fotolia Vis mer

Men en ny studie utført ved Universitetet i Leeds viser at også ditt seksualliv kan avsløres av nettopp kroppsfasongen din. Og særlig antyder den at det er større sannsynlighet for at kvinner med brede hofter har flere seksualpartnere, og oftere vil ha one-night stands.

Flere sexpartnere og one-night stands

Det var 148 kvinner i alderen 18 til 26 som deltok i studien, og alle fikk sin livvidde og hoftebredde målt. Målingen tok ikke utgangspunkt i omkrets, men ble målt på tvers fra hofteben til hofteben. Og forskerne definerer brede hofter som de bredere enn 36 centimeter fra hofteben til hofteben, og små hofter som smalere enn 31 centimeter.

Alle kvinnene måtte gjennomføre en spørreundersøkelse om deres seksuelle historier, inkludert alderen for når de mistet jomfrudommen, antall sexpartnere de hadde hatt, og informasjon om følelsesmessige seksuelle relasjoner de hadde hatt.

Resultatet av studien viste at kvinner som hadde hatt flest one-night stands generelt sett hadde hofter som var minst to centimeter bredere enn de med færrest one-night stands.

Ifølge forskerne skyldes dette at kvinner med bredere hofter rett og slett finner fødsler mindre traumatiske.

En av forskerne forklarer dette med at siden kvinners hoftebredde har en direkte innvirkning på dødelighetsrisikoen ved fødsler, kan resultatene tyde på at kvinners seksuelle aktivitet er delvis påvirket av hoftebredden.

LES OGSÅ: Nordmenn på sex-toppen

FLERE FAKTORER: Sexologen mener det blir for enkelt å skylde antall sexpartnere på kvinnens hofter. Hun mener at antall one-night stand like gjerne kan være et resultat av kvinnefrigjøring og frihet til å velge. Foto: underdogstudios - Fotolia
FLERE FAKTORER: Sexologen mener det blir for enkelt å skylde antall sexpartnere på kvinnens hofter. Hun mener at antall one-night stand like gjerne kan være et resultat av kvinnefrigjøring og frihet til å velge. Foto: underdogstudios - Fotolia Vis mer

For enkelt å skylde på hoftene

Sexolog og sexologisk rådgiver, Ulla Aasland, er enig i at brede hofter hos kvinner gjerne ses i sammenheng med fertilitet, men om dette avgjør for antall sexpartnere og seksuell aktivitet er hun derimot langt mer skeptisk til.

– Brede hofter, bryster og et smalt liv kan være tiltrekkende på menn, og sees i sammenheng med fruktbarhet og å bære frem barn. Å konkludere en studie på dette, uten at andre forhold er tatt i betraktning, kan være for enkelt, sier hun til KK.no.

Ifølge henne kan antall one-night stands like gjerne være et resultat av frihet til å velge, uavhengighet og kvinnefrigjøring. Også bør det tas i betraktning at det i tillegg kan være store forskjeller mellom samfunnslag.

– Brede hofter og ulike sexpartnere kan derfor muligens også sees i sammenheng med forholdet til livsstil, bruk av sosiale medier, kosthold, alkohol, annen rus, økonomi og sosiale ulikheter.

LES OGSÅ: Tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert

BERUSET: Alkohol og andre rusmidler kan helt klart svekke dømmekraften og gjøre at du strekker grensene dine lenger. Dette kan også være en faktor som spiller inn når det kommer til one-night stands. Foto: olly - Fotolia
BERUSET: Alkohol og andre rusmidler kan helt klart svekke dømmekraften og gjøre at du strekker grensene dine lenger. Dette kan også være en faktor som spiller inn når det kommer til one-night stands. Foto: olly - Fotolia Vis mer

Søker trygghet gjennom sex

Det sies at bare 40 prosent av kvinner opplever å få orgasme ved one-night stands, og at sex alltid er bedre med en fast partner. Aasland mener altså at det kan være mange grunner til at kvinner velger å ha one-night stands, og ulike partnere. Og i utgangspunktet behøver ikke deres hovedtanke være å ha sex med flere ulike partnere.

– Det å ha one-night stands kan for mange være en metode å søke trygghet og nærhet til andre. Sex og nærhet med ukjente, kan for noen forveksles med trygghet. Mange ønsker seg en partner, og one-night stands kan være det første møtet, som resulterer i at ikke partene møtes igjen. Selv om hun kanskje har et ønske om et forhold, forklarer hun.

Det kan være flere ulike faktorer som påvirker menneskers behov for trygghet, og dårlig økonomi, dårlig selvtillit og selvfølelse, bruk av rusmidler og følelse av avmakt er noen eksempler. Men dersom alkohol og rusmidler er inne i bildet kan dette også ha en påvirkning på dømmekraften.

– Med alkoholinntak og rus ser vi at grenser også utviskes og stadig strekkes. Mange melder om at det de angrer mest på er at de har hatt sex mens de har vært ruset.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer