Utroskap

Disse kvinnene har noe felles

Alle har vært sammen med en utro kjæreste.

AKKURAT SOM OSS: Fra venstre; Prinsesse Madeleine av Sverige, popstjerne Cheryl Cole, skuespiller Halle Berry og skuespiller Sienna Miller ble bedratt. - Høyprofilertes utroskap er lik som den vi andre holder på med, sier psykolog Peder Kjøs. Foto: All Over Press. Collage: Per Ervland
AKKURAT SOM OSS: Fra venstre; Prinsesse Madeleine av Sverige, popstjerne Cheryl Cole, skuespiller Halle Berry og skuespiller Sienna Miller ble bedratt. - Høyprofilertes utroskap er lik som den vi andre holder på med, sier psykolog Peder Kjøs. Foto: All Over Press. Collage: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Utroskap er alltid kjedelig å bli utsatt for, uansett hvem det måtte gjelde. Likevel er det noe ekstra spesielt med menn som er utro mot sine kjente, vakre kjærester. Eller?

Les også: Disse er mest utro

Utro kjendiser

Mange ble nok sjokkert da Se og Hør avslørte at svenske prinsesse Madeleines forlovede, Jonas Bergström, angivelig hadde vært utro mot henne. For hvis ikke engang Madde er trygg, hvem er det egentlig da? Hjelp...

Les også: Hvor går grensen for utroskap?

Tror de er «Brad»

Hvorfor er noen utro, selv om det virker som at de har skutt gullfuglen? Er de ikke spennende nok? Eller gjør dette utroskap ekstra spennende?

Se hva KK.no's samlivsekspert Peder Kjøs deler sine råd på området.

- Folk finner seg kjæreste på sitt nivå, så da er det ikke ekstra «stas» at det er en berømt dame. Hvis du er sammen med Angelina, da er du tross alt Brad, og legger lista der etter. Så høyprofilertes utroskap er lik som den vi andre holder på med, sier Kjøs.

Les også: 10 ting du bør vite om forholdet ditt

Men hvorfor er noen utro?

- Mange føler ikke at forholdet de er i gir dem det de trenger, og da er vanligvis det relasjonelle - bekreftelse, mykhet, gode stunder - viktigere enn sex, men sex kan også i seg selv være en grunn, da kanskje mer når det er snakk om «tilfeldige» hendelser som julebord-stil. Andre føler seg fanget i forholdet og er utro som en markering av at de er fri, forteller Kjøs.

DISSE KJENDISKVINNENE HAR NOE TIL FELLES:


Hva gjør du dersom kjæresten din har vært utro?

- Prøver å finne ut hva dette betyr for forholdet deres. Var dette noe tilfeldig eller forståelig som kan tilgis, eller var det et tillitsbrudd som varsler at noe er alvorlig galt? Du får nok lyst til å sikre deg mot at det skjer igjen, enten ved å finne et nytt grunnlag for tillit, eller ved å dumpe partneren.

Les også: Dette øker faren for utroskap

Er det mulig å starte igjen med blanke ark?

- Det går an, hvis man sammen kommer til at dette var en hendelse som kan forstås på en eller annen måte som betyr at dere fortsatt har en framtid sammen. Men dette er vanskelige samtaler. Veldig mange har god nytte av å bruke en samtalepartner, for eksempel en psykolog.

Les også: Slik avslører du en løgner

Vil en person som har vært utro alltid være utro?

- Nei, men gjentakelsesprosenten er nok ganske høy. Det kommer helt an på hvorfor vedkommende var utro. Hvis personen «ikke skjønner noenting, det bare skjedde» er sjansen veldig stor for at det «bare skjer» igjen. Da er jo personen drevet av krefter han ikke forstår, og da heller ikke klarer å motstå, råder samlivseksperten.

Les også: 9 tegn på utroskap

Er det noen tegn du kan se etter som kan avsløre at kjæresten din er utro?

- Først og fremst at kontakten mellom dere blir dårligere. Han er fjern, har hodet helt andre steder, bruker mer tid enn før på nettet, sms og andre kanaler, han har mange litt rare ærender og underlige unnskyldninger - det virker i det hele tatt som om han har hemmeligheter. Men det trenger ikke være utroskap, det kan også være spilleavhengighet, rusmisbruk, pengeproblemer eller noe helt annet. Ta opp med ham at han virker fjern og rar, og spør om han har noen prosjekter du burde vite om.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer