Plastisk Kirurgi

Disse kvinnene tar silikon

Og her er den vanligste årsaken til at man legger seg under kniven.

SILIKON: Unge kvinner vil ha brystene naturen ikke ga dem, mens eldre kvinner vil ha tilbake brystene de en gang hadde.  Foto: Peter Atkins - Fotolia
SILIKON: Unge kvinner vil ha brystene naturen ikke ga dem, mens eldre kvinner vil ha tilbake brystene de en gang hadde. Foto: Peter Atkins - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Antallet norske kvinner som tar plastisk kirurgi har de siste 10 årene økt jevnt. Ifølge tall fra Skandinavias største private kirurgiske kjede Teres Medical Group, har antallet inngrep de siste årene økt med cirka fem prosent årlig. Salget av botox er på få år doblet.

Og det er ikke lenger sånn at det kun er noen få kvinner som velger å legge seg under kniven eller glatte ut rynker med botox.

En norsk rapport som ble gjennomført i år, viste ifølge nettstedet Familieprat.no at halvparten av alle norske mødre, kunne tenke seg å få utført plastisk kirurgi.

LES OGSÅ: Stadig flere opererer underlivet

BOTOX: Antallet norske kvinner som fjernet rynker med botox doblet seg i perioden 2006-2010. Foto: michaeljung - Fotolia
BOTOX: Antallet norske kvinner som fjernet rynker med botox doblet seg i perioden 2006-2010. Foto: michaeljung - Fotolia Vis mer

Silikoninnlegg er vanligst

Selv om det er alle typer kvinner i alle aldre som oppsøker klinikker med ønske om å fikse på utseende, så er noen grupper kvinner overrepresentert ifølge Teres Medical Group.

Ser man på hvilke kvinner som får lagt silikoninnlegg i brystene, så er det to typer kvinner som går igjen:

Den ene kvinnen er rundt 24 år, den andre er rundt 38 år.

– Førstnevnte er misfornøyd med det naturen har gitt henne, sistevnte ønsker å få tilbake det hun engang hadde, forteller Eystein J. Hauge, plastikkirurg og medisinsk direktør i Teres.

Silikoninnlegg er et av de vanligste inngrepene innen plastisk kirurgi, og det desidert vanligste blant kvinner i 20-årene. Men ifølge Eystein J. Hauge er det få som drømmer om et «perfekt utseende». De fleste ønsker en moderat forandring, en litt «forbedret» versjon av seg selv om du vil.

– De kommer til oss fordi de vil se mer opplagt ut eller fordi de ønsker å bli kvitt en rynke som gjør at de ser sinte eller sure ut, forteller Hauge.

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

Botox og tunge øyelokk

Nylig fant en gruppe forskere ved Lenox Hill Hospital i New York ut at man i snitt ser tre år yngre ut med kosmetiske inngrep som botox og operasjon av tunge øyelokk.

Og kanskje er tre år akkurat så mye yngre du har lyst til å se ut? Ifølge Hauge så ønsker ikke norske kvinner nødvendigvis å se veldig mye yngre ut.

– Jeg opplever ikke at norske kvinner kommer og sier at de vil se så og så mange år yngre ut, de vil bare at ansiktet skal se like ungt ut som de føler seg, forteller han.

Tall fra Teres Group viser at det er kvinner i alle aldre som får glattet ut rynker med botox og restylane, fra de yngste som er 18 år til de eldste som er 72 år.

Ifølge en undersøkelse KK.no tidligere har omtalt, er det sørlendingene som får utført flest utseendejusteringer.

Der har én av tre gjennomført et kosmetisk eller plastiskkirurgisk inngrep. Til sammenlikning svarer én av fire i Oslo og Akershus at de har gjennomført samme type inngrep.

LES OGSÅ: Så mange vil forstørre rumpa si

24 OG 38: Det er ofte kvinner i aldersgruppen rundt 24 år eller 38 år som opererer brystene. Foto: Colourbox.com
24 OG 38: Det er ofte kvinner i aldersgruppen rundt 24 år eller 38 år som opererer brystene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer