Kysse

Disse kysser mest i Norge

Sjekk om du er blant de heldigste.

SUNT OG GODT: Det er mange fordeler som følger hyppig kyssing. Foto: Getty Images/Brand X
SUNT OG GODT: Det er mange fordeler som følger hyppig kyssing. Foto: Getty Images/Brand X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når fikk du et kyss sist? Respons Analyse i Oslo har på oppdrag for RFSU og Carmex Lip Balm kartlagt kyssevanene til 1040 nordmenn fra 16 til 93 år.

Kort sagt er det slik at de med høyest utdannelse og høyest lønn kysser mest.

Folk med doktorgrad kysser aller mest. Nesten én av tre med doktorgrad kysser mange ganger om dagen.

LES OGSÅ: Dropp dette kysset

Hvor ofte kysser du?Med en inntekt over 600.000 kroner har sjansene dine for at du kommer til å få et kyss hver dag doblet seg. Tjener du 800.000 øker sjansen for å få flere enn ett kyss om dagen. Tjener du 1 million i året kan du i tillegg til å glede deg over å tjene mer enn folk flest være lykkelig over at du også kysser mer enn andre.

Flere ganger om dagen
 
1682 (66%)
Flere ganger i uka
 
210 (8%)
Cirka en gang om dagen
 
171 (7%)
Noen ganger i året
 
149 (6%)
Aldri
 
137 (5%)
Noen ganger i måneden
 
109 (4%)
Cirka en gang i måneden
 
51 (2%)
Cirka en gang i uka
 
48 (2%)

Kvaliteten teller

Ifølge undersøkelsen bør den du kysser ha myke lepper, god ånde, og dere bør ha kroppskontakt. For gruppen mellom 16 og 24 år er bløte lepper og frisk ånde viktigst. Har du derimot rundet 55, bryr du deg ikke så mye om disse tingene lenger. Ingen grunn til ikke å droppe smaskingen uansett - det er faktisk bra for tennene.

Er du veldig glad i å kysse er sjansen for at du får kysse masse størst hvis du treffer en vestlending, trønder eller nordlending.

Kjekke kyssefakta:
•Nesten én av to kysser med partneren mange ganger hver dag eller daglig.
•Selv om nær halvparten av oss kysser daglig, kysser vi minst i Oslo og Akershus, Sør-Østlandet, Agder og Rogaland, og Hedmark og Oppland. De oppgir at de kysser noen prosent mindre enn de ivrigste i klassen.
•På landsbasis er det vestlendinger, trøndere og nordlendinger som er aller mest glad i å kysse.
•Vi kysser aller mest når vi er mellom 25 og 44 år. Og minst når vi er veldig unge, eller nærmer oss besteforeldre-alder.
•Kjærlighet, velbehag, glede, lykke, lidenskap og sexlyst er alle følelser som respondentene forbinder med kyssing.
•Uansett alder føler mer enn en av to kjærlighet når vi kysser
•Det er de unge som opplever størst lykkefølelse når de kysser.

Kyssing holder deg frisk

Mennesker som kysser ektefellen hver morgen lever fem år lengre enn de som ikke gjør det. Kyssere har også færre bilulykker, færre sykedager og tjener 20-30 prosent mer, ifølge en tysk studie tidligere omtalt i avisen The Independant.

Er du singel? Fortvil ikke. Du får større kick av en sjokoladebit enn av å kysse kjæresten. Når det er sagt - det er selvsagt fullt mulig å nyte begge deler.

Gjør det ofte

Kyssing er innfallsporten til intimitet og lidenskap. Kyssing hver dag er et must, og det viser seg at det å kysse i minst ett minutt hver dag kan redde ekteskapet. Ektepar som kysser oftere har mer sex og et bedre ekteskap, skriver sexekspert Tracey Cox i boken Superdate.

Kan du kunsten?

Øvelse gjør mester, vil du bli en superkysser, må du øve. Kvantiteten har også en betydning, for kysser du mer, vil du også ønske enda mer, akkurat som med sex.

Variér kyssene ved å kysse vekslesvis over- og underleppen, hele munnen og å bruke tungen. Varier rytmen, lengden og intensiteten. La partneren forstå hvordan du liker å bli kysset ved å la ham eller henne være passiv.

Hold pusten frisk

God tannhygiene er essensielt for gode kyss. Puss tennene minst to ganger om dagen og bruk tanntråd eller tannpirker. Skrap tunga og fjern tannsten regelmessig.

Når du ikke har spist på en stund, vil mindre spyttproduksjon kunne gi dårlig ånde. Melkeprodukter, løk og hvitløk, alkohol, røyking og snus kan gi dårlig ånde. Munnvann, tyggegummi, mynte og persille kan hjelpe.

Dersom ikke den dårlige ånden forsvinner ved hjelp av disse rådene, oppsøk tannlege eller lege. Årsaken kan være fordøyelsesproblemer eller sykdommer i munn og munnhule.

Slik får du myke lepper

Enda mer kysseklar blir du med silkemyke lepper. Skrubb leppene forsiktig med en myk tannbørste. Smør munnen inn med honning som får sitte på i noen minutter.

Ha deretter på leppepomade som får virke hele natten. Også menn kan gjerne bruke leppepomade.

Noen ganger er det lurt å la være

Har du lurt på hva et kyss kan gi deg av mindre behagelige overraskelser? Og når bør du la være å kysse?

Dette smitter ved kyssing:
 • Forkjølelsessykdommer og influensa
 • Halsbetennelse
 • Hepatitt B
 • Herpes på leppene
 • Mononucleose - kyssesyken

 • Smitter ikke ved kyssing
 • Tannkjøttbetennelse
 • Det er også minimal risiko for å smittes med HIV via et kyss.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer