Menn

Disse mennene er best i senga

1/3 av alle menn i verden er omskåret. Det sies at det gjør sexen bedre. Men stemmer det? Sjekk svaret.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En tredjedel av alle menn i verden er omskåret. I de fleste tilfeller betyr dette at en del av forhuden er fjernet. Hva har dette å si for sex?
 • Her er den perfekte penis
 • Test din penis-IQ
 • Mange myter

  Hvordan er det å ha sex med en omskåret mann, og hvordan er det for ham selv? Det finnes mange myter om hvordan omskjæring påvirker sexlivet. En myte sier at mannen kan holde på lenger før han får orgasme. Grunnen skal være at penishodet er mindre beskyttet av hud hos en omskåret mann, og derfor blir mindre følsomt. Det påstås også at omskjæring gjør hygienen enklere, noe som gjør for eksempel oralsex mer innbydende.
 • Verdens mest berømte peniser
 • Dette mener kvinnene

  Selvfølgelig har forskerne kastet seg over disse spekulasjonene. To grupper av kvinner – de som har en omskåret partner og de som har en ikke-omskåret – har fylt ut anonyme spørreskjemaer om sine seksuelle erfaringer. Spørsmålene tar opp hvordan de har sex, nøyaktig hva begge gjør, og hvor fornøyde de er.
 • Ikke heng deg opp i penis
 • På spørsmål om hvor fornøyde de er med sex viser det seg at kvinner med en ikke-omskåret mann er mest fornøyd. Når de misfornøyde blir spurt nærmere sier de at de synes samleiet varer for lenge og er for voldsomt. Menn med omskåret penis støter dypere og hardere, noe kvinnene ikke er så fornøyd med, fordi det tar lang tid og blir for mye friksjon.Det virker altså som om myten om at en omskåret mann holder lenger er sann – men at flertallet av kvinnene ikke synes dette er en fordel.

  Dette mener mennene

  Men hva synes mennene? Undersøkelsene viser at menn som er omskåret er mer fornøyde enn de som ikke er det. Hvorfor? Fordi samleiet varer lenger! Mange menn, omskåret eller ikke, liker best å ha sex dypt, hardt og lenge, selv om dette ikke passer så bra for mange kvinner.
 • Harde fakta om manndommen
 • Ut fra denne forskningen virker det som om det er menn som er mest opptatt av at samleiet skal vare lenge. Dette går i så fall på tvers av andre myter om sex, som sier at kvinner ofte ikke synes mannen holder lenge nok. Det er riktig at kvinner vanligvis trenger mer stimulering, både før og under samleiet, enn mannen. Men det virker ikke som en god løsning at mannen er mindre følsom og at samleiet varer lenge.
 • Her er maten som får den opp
 • Vil ha mer forspill

  Grunnen er sannsynligvis at kvinner trenger mye stimulering av klitoris, mens den vaginale stimuleringen betyr mindre, i alle fall for orgasmen. Det er vanligvis lettere å stimulere klitoris lenge nok under forspillet enn under selve samleiet.

  Viktig å vaske seg

  Når det gjelder myten om at omskjæring gjør mannen mer renslig, viser ikke forskningen noen klar forskjell. Det virker som om andre ting enn forhud eller ikke forhud betyr mest for hygienen. Hvis mannen er normalt renslig skal det altså ikke ha noe å si for intimhygienen om han er omskåret eller ikke.Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.noStoffet til denne artikkelen er hentet fra Journal of Evolutionary Psychology og Wikipedia.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer