Holdning

Disse øvelsene bør alle gjøre

Tar bort nakkevondt, hodepine og dårlig holdning.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  PC-sitting, ensformig belastning av kroppen og lite styrketrening over tid kan gjøre at holdningen vår blir dårligere.

Vi ender med å bli lutere i kroppen, noe som gjør at noen muskler på kroppen har jobbet mer enn andre over tid. 

- Ujenvnheter i kroppen skaper ubalanse, og med disse tre tipsene ønsker jeg å vise hvordan du enkelt kan gjøre små grep som kan være med på å forbedre holdningen og minske vondter i nakke og skuldre, sier KKs treningsekspert Anne Marte Sneve.

LES OGSÅ: Ikke glem å trene skuldrene

I episode 9 av «Stram opp med Anne Marte» viser treningseksperten tre grep som gjør at du får bedre holdning.

Første øvelse skaper aktivitet i et område vi ofte er stive, øvelse 2 strekker på muskulatur i bryst som ofte er stram, og øvelse tre trener svak muskulatur i rygg gjennom en roøvelse.

- Samlet kan disse øvelsene være med på å utligne skjevhet i kroppen og opprettholde balansen mellom muskler på forside kropp og bakside kropp, forklarer Anne Marte.

Hun synes dette er effektive øvelser som ved å utføres 2-3 ganger i uka, kan gjøre en forskjell. Uten at du trenger å bevege deg lengre enn din egen stue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer