Sminke

Disse produktene må holdes rene

For en plettfri look, er noe av det viktigste du gjør å holde kosmetikkproduktene dine rene.

PASS PÅ HYGIENEN: Det er ikke bare hendene og kostene som må vaskes. Også selve sminkeproduktene bør du sørge for å gi en liten dusj fra tid til annen.  Foto: Per Ervland
PASS PÅ HYGIENEN: Det er ikke bare hendene og kostene som må vaskes. Også selve sminkeproduktene bør du sørge for å gi en liten dusj fra tid til annen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du vet jo at du bør rense huden hver dag, morgen og kveld, for å holde den ren. Det er likevel ikke nok. For å unngå urenheter og til og med sykdom, bør du også ta veldig godt vare på sminkeproduktene dine.

Olje og bakterier fra huden din og fra hudpleieprodukter overføres til produktene dine, og skaper grobunn for flere bakterier. I tillegg kan det danne en slags film på for eksempel pudder og øyeskygger, noe som igjen fører til misfarging.

Spray vekk ulumskhetene

Derfor bør du skaffe deg en saniteringsspray for å spraye overflatene på øyeskygger, pudder, kremskygger, rouge, solpudder og concealere.

En vanlig sminkekostrens kan også brukes.

Disse kommer ikke alltid på sprayflaske, men du kan fint overføre dem til en ren sprayflaske selv, og bruke til å holde produktene dine rene.


Andre hygienetips

Vask hendene: Ja, det er åpenbart, men vi sier det likevel: Vask hendene godt før du påfører alt fra fuktighetskrem til øyeskygge.

Ikke stikk fingrene i krukken: Det aller beste er å kjøpe kremprodukter med pumpe eller i tubeform. Har du produkter som kommer i krukker eller flasker uten pumpe, bør du uansett unngå å stikke fingeren ned i beholderen for å få ut produktet. Hell eller skrap ut produktet på en palett eller på hånda di, så slipper du at eventuelle bakterier får spre seg i beholderen.

Lukt og se: Spesielt kremprodukter, også lipgloss og leppestift, kan harskne og bli dårlige med tida. Lukt på dem og kast dem hvis de lukter annerledes enn de pleier. Dersom fargene har endret seg, bør du også hive produktene.

Kast, kast, kast: Vi oppfordrer selvfølgelig ikke til sløsing eller kasting av brukbare produkter, men mistenker du at noen av kosmetikkproduktene dine har blitt dårlige, bør du hive dem og erstatte dem med nye.

LES OGSÅ: Denne sminken bør du kaste

Ikke prøv å forlenge mascaraens levetid: Mascaraen din har begrenset levetid, cirka tre måneder, for å være mer nøyaktig. Sørg for å respektere den. Og nei, du skal ikke prøve å forlenge levetida ved å dyppe mascarakosten i vann eller tilføre noe i beholderen. Kast den og kjøp en ny! Og husk at du ikke skal dele mascara med noen andre.

Vask kostene dine: Du bør vaske sminkekostene dine jevnlig. Bruk gjerne Heptan (kan kjøpes på apoteket) eller en alkoholholdig kostrens etter du har brukt kostene dine, og gi dem en skikkelig god sjamponering med jevne mellomrom. Les mer om hvordan du tar vare på sminkekostene dine her.

Bruk rene applikatorer: Enten du bruker fingrene, sminkekoster eller medfølgenede applikatorer, må du sørge for at det du bruker til å påføre sminken er rent og bakteriefritt.

Unngå testere: Når du skal kjøpe sminkeprodukter, vil du jo gjerne teste dem først. Unngå likevel produkttestere som ligger framme i butikken uten å steriliseres. Få hjelp av betjeningen til å sterilisere produktene før du tester, eller unngå det helt. Testerne kan nemlig gjøre deg syk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer