Legger

Disse saboterer slankingen din

De største slankesabotørene kan være de som står deg nærmest. Slik avslører du dem.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Venner verken vil eller skal man være foruten, men det er ikke alltid de gjør livet lettere for deg. Både venner og kjærester kan nemlig bidra til at du legger på deg. I tillegg finnes det en rekke andre hverdagsfeller å gå i, som gjør at vekten øker.Den anerkjente amerikanske ernæringslegen Madelyn Fernstrom har skrevet mange bestselgere om godt kosthold, og er leder og grunnlegger av University of Pittsburgh Medical Center's Weight Management Center.
 • Slik slipper du slanking
 • Fernstrom mener det er ditt eget ansvar å stå imot andres matpress og bevisste og ubevisste forsøk på å sabotere slankekuren din. Men for å klare det bør du jo vite hvem som saboterer og hvordan. Disse typene bør du altså se opp for:

  Matpromotøren

  Typisk for henne: «Men jeg har jo bakt denne sjokoladekaken bare for din skyld!»Dette skjer: Hun (eller han) bruker mat for å vise at hun er glad i deg. Ikke sjelden er denne slankesabotøren din mor, bestemor eller en matglad og hengiven venninne.Gjør dette: Når sjokoladekaken kommer på bordet kan du si «nei takk, ikke nå». Det er gjerne et avslag som aksepteres lettere enn om du bare takker nei, eller begynner å forklare at du prøver å slanke deg. Du viser at du ikke avskriver kaken (personen), men at det ikke passer å spise akkurat nå. Prøv samtidig på din måte å gi uttrykk for at du setter pris på både gesten og personen.
 • Ta testen: Trenger du egentlig å slanke deg?
 • Kritikeren

  Typisk for henne: «Bestill nå bare den burgeren. Du har jo slanket deg i evigheter!»Dette skjer: Det kan være at vekommende ikke helt får til å ha et riktig kosthold selv, og misunner deg din viljestyrke.Gjør dette: Forklar kort at du prøver å holde vekten og derfor bestille den maten du gjør. Avslutt gjerne med «men du støtter meg, gjør du ikke?»
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Fristeren

  Typisk henne: «Kom igjen, nå kjøper vi masse smågodt og koser oss med de tre siste filmene med George Clooney!»Dette skjer: Hvis dere har et venninneforhold der det sosiale i stor grad har vært knyttet til snacks og kosemat, kan det hende at hun føler slankekuren din truer forholdet.Gjør dette: Foreslå andre morsomme ting dere kan gjøre sammen. George Clooney kan for øvrig fint nytes uten bamsemums.LES OGSÅ:
 • Snarveien til gode matvaner
 • Kjendisenes syke sultekurer
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Slik holder du deg slank på tilbudsmat
 • Sunn og billig mat
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer