Sko

Disse skoene er helsefarlige

Skoene gir dårlig støtte, og bør derfor ikke brukes hver dag.

ADVARER MOT DEM: Siden skoen ikke gir riktig støtte fra innsiden, vil det gi flere ankel-, kne-, hofte- og ryggproblemer, mener Dr. Ian Drysdale ved British College of Osteopathic Medicine.
ADVARER MOT DEM: Siden skoen ikke gir riktig støtte fra innsiden, vil det gi flere ankel-, kne-, hofte- og ryggproblemer, mener Dr. Ian Drysdale ved British College of Osteopathic Medicine. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


UGGs

Bruker du UGGs?UGGs er både elsket og hatet av mange.

Men en ting som er sikkert og visst er at det er mange som bruker dem, og at salget har gått til himmels.

Det er ikke lenge siden eksperter gikk ut og advarte mot selveste UGG skoen og sa de er helsefarlige.

Ja, jeg elsker de!
 
195 (50%)
Nei, jeg harer de!
 
194 (50%)

Bør ikke brukes daglig

- Å bruke UGGs hver dag gjør at støvelens struktur blir ødelagt, som øker risikoen for å vrikke ankelen, har fotterapeuten Linda Hawkins uttalt til avisen The Sun.

I tillegg skaper støvlene en yngleplass for sopp, som kan føre til soppinfeksjoner. Ifølge Hawkins er lammeskinnssko uten hæl og sålestøtte bare passende for korttidsbruk.

LES OGSÅ: UGGs er farlig

Nå retter ekspertene kritikk mot fake UGGs, som det finnes flere varianter av.

Trendy er ikke alltid bra

Billige og fake UGGs forkrøpler en generasjon med motebevisste kvinner på grunn av den manglende støtten skoen gir, skriver The Mirror.

Ifølge avisen mener en rekke foteksperter at skoen, som er populær både blant kvinner i tenårene og i voksen alder, fører til at flere opplever smerter og ubehag i føtter og knær.

Siden skoen ikke gir riktig støtte fra innsiden, vil det gi flere ankel-, kne-, hofte- og ryggproblemer, mener Dr. Ian Drysdale ved British College of Osteopathic Medicine.

- Disse skoene er ikke designet for å brukes ute. Bare fordi noe blir en trend eller er «in», betyr ikke det at det er bra eller riktig å bruke, sier han.

LES OGSÅ: - Kast UGGsa dine i søpla!

Foten sklir rundt

Siden foten sklir rundt i skoen, vil det slite og tære på leddene på innsiden av foten, ifølge andre eksperter.

- Ankelen er i gal stilling, og lårbenet får også en annen stilling, og man får unormale bevegelser i bekkenet, som kan føre til ryggproblemer, sier fotekspert Mike O'Neill.

UGG Australia, som lager designerversjonen av skoen, kaller støvlene sine for «komfortfottøy» og ikke «prestasjonsfottøy»., ifølge Mirror. De ber også forbrukerne være oppmerksomme på de mange fake versjonene som finnes på markedet, som ofte mangler forsterkede hæler og såler.

Crocs er heller ikke bra. De kan være giftige

Ifølge O’Neill kan slitasjeproblemene oppstå allerede etter seks måneder med regelmessig bruk av UGGs.

Fortell oss hva du mener til høyre!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer