Sminketips

Disse stjernene sminker seg selv

Og her er tipsene som gir deg den glamorøse looken.

SELVSTENDIGE: Janelle Monae, hertuginne Catherine, Lucy Liu, Kate Winslet og Gwen Stefani foretrekker å fikse både hår og sminke selv. Tipsene deres får du i denne saken. Foto: All Over Press
SELVSTENDIGE: Janelle Monae, hertuginne Catherine, Lucy Liu, Kate Winslet og Gwen Stefani foretrekker å fikse både hår og sminke selv. Tipsene deres får du i denne saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen tvil om at alle disse damene har tilgang på både makeupartister og hårstylister, og selvsagt har de profesjonelle som tar seg av håret og sminken deres i en del situasjoner.

Likevel foretrekker alle disse kjendisdamene faktisk å sminke og style seg selv, skriver Bellasugar.com.au.

Det kan vi like!

Her får du stjernenes beste hår- og sminketips.

SÆREGEN STIL: Det er ingen tvil om at Janelle Monae, Gwen Stefani og Corinne Bailey Rae alle har funnet sin veldig kule og kledelige stil. Foto: All Over Press
SÆREGEN STIL: Det er ingen tvil om at Janelle Monae, Gwen Stefani og Corinne Bailey Rae alle har funnet sin veldig kule og kledelige stil. Foto: All Over Press Vis mer

Kult særpregJanelle Monae

Überkule Janelle Monae har en unik og fabelaktig stil, og hun foretrekker å stå for stylingen selv. Hun liker nemlig ikke å være til bry for andre.

– Jeg gjør kanskje ikke den beste jobben, men hvis jeg kan gjøre det, foretrekker jeg det bare sånn, har hun sagt.

LES OGSÅ: Ja, vi elsker røde lepper!

Gwen Stefani

Gwen Stefani står helst for stylingen selv, spesielt når hun er på turné. Hun har fortalt at hun har slitt med makeupartister lenge og husker den første gangen hun ble sminket. Hun mente sminken var grusom og at hun rett og slett så stygg ut.

– Fra da av tenkte jeg: «Jeg kommer ikke til å la noen sminke meg, for de vet ikke hvordan de skal gjøre det.», sier hun.

Siden da har hun lært seg å jobbe med makeupartister og plukke opp tips fra dem, men hun foretrekker fortsatt å gjøre jobben selv.

Corinne Bailey Rae

Å, som vi drømmer om Corinne Bailey Raes voluminøse krøller. Heldigvis har hun avslørt hvordan hun får looken:

– Jeg deler håret i fire fletter. Jeg fletter én flette foran, én flette på toppen av hodet og én på hver side. Jeg lar dem sitte i en til en og en halv dag. Når jeg tar dem ut, legger håret seg i løse «bøyer» fra flettene, men siden håret fortsatt er litt fuktig, kommer mine egne krøller inn litt i tillegg.

Heldigvis kan du få til en lignende look selv om du ikke har artistens naturlig krøllete hår. Vil du ha mindre bølger, kan du gjøre flettene mindre for et enda mer dramatisk og voluminøst resultat.

KLASSISK: Kate Winslet, Lucy Liu og Carrie Underwood går gjerne for klassiske looker hva både sminke og hår angår.  Foto: All Over Press
KLASSISK: Kate Winslet, Lucy Liu og Carrie Underwood går gjerne for klassiske looker hva både sminke og hår angår. Foto: All Over Press Vis mer

Simpelthen vakkertKate Winslet

Skuespilleren er slett ingen diva når det kommer til sin egen styling, og hun har flere gode tips når det kommer til å legge en god base:

Hun bruker nesten aldri bare én foundation, men liker å blande to ulike for å få den perfekte fargen. Winslet mener det utgjør en stor forskjell.

– Jeg bruker aldri for mye pudder, og bare på de riktige stedene. Jeg har ferskenaktig dun på kinnene, så jeg må være forsiktig med pudder, sier hun.

LES OGSÅ: 15 sminketips du må få med deg

Lucy Liu

Skuespilleren har alltid med seg to ulike typer eyelinere i veska.

– Den flytende eyelineren er til over øyet, og kajalen er til inni øyet (våtkanten), har hun fortalt.

Kajalen bruker hun bare når hun skal ut, men den flytende lineren langs øvre vippekant er en hverdagsstil for Lucy Liu.

– Hvis du bruker flytende liner om dagen og så tar på en blyantkajal på våtkanten om kvelden, får du en mer glamorøs look, forklarer hun.

LES OGSÅ: Smink øynene yngre

Carrie Underwood

Country- og popsangeren Carrie Underwoods dådyrblikk er lett gjenkjennelig, og hun sminker seg stort sett selv. Håret fikser hun også, og dermed trenger hun hverken makeupartist eller hårstylist når hun turnerer.

– Når du står på scenen, er det litt annerledes enn i resten av livet. Du kan ha glitter på øynene. Stort hår. Det er gøy! sier vinneren av fjerde sesong av American Idol, som bruker stylingen som en rolig, avslappende oppvarming til konsertene sine.

FOKUS PÅ LEPPER: Natasha Poe, Rihanna og Taylor Swift er alle glad i sterke farger på leppene. Øyesminken holder de ofte klassisk og enkel.  Foto: All Over Press
FOKUS PÅ LEPPER: Natasha Poe, Rihanna og Taylor Swift er alle glad i sterke farger på leppene. Øyesminken holder de ofte klassisk og enkel. Foto: All Over Press Vis mer
GJØR DET SELV: Natasha Poly sminket seg selv til dette arrangementet. Også hårstylingen var hennes idé. Foto: All Over Press
GJØR DET SELV: Natasha Poly sminket seg selv til dette arrangementet. Også hårstylingen var hennes idé. Foto: All Over Press Vis mer

Klassisk og kledeligNatasha Poly

Som modell er det klart at Natasha Poly både sminkes og styles omtrent daglig, men hårstylisten hennes kan røpe at modellen elsker å sminke seg selv.

Til et arrangement i desember i fjor, sto Poly selv for den fantastiske øyesminken. Du ser den på bildet til høyre.

I tillegg hadde hun en klar plan for frisyren og tok med seg gamle Helmut Newton-fotografier til inspirasjon for hårstylisten.

LES OGSÅ: Leppestiften som gir deg glød

Rihanna

Selv om superstjernen stort sett styler håret med stor suksess, har hun hatt uhell også.

For to år siden tvitret hun at hun hadde brent seg skikkelig med den nye krølltanga si. Det gjelder å være forsiktig, gitt.

LES OGSÅ: Leppestifttrikset som gjør underverker

Taylor Swift

Selvsagt har hun en makeupartist, og det er nettopp han som skryter av Taylors ferdigheter med eyelineren. Jake Bailey er rett og slett imponert!

– Jeg er forbløffet over både farten og presisjonen hun har når hun legger cateye-looken på seg selv, har han sagt.

Makeupartisten legger ikke skjul på hvordan hun har blitt så flink:

– Øvelse, øvelse, øvelse.

LES OGSÅ: Slik blir eyelineren perfekt hver gang

FOKUS PÅ ØYNENE: Hertuginne Catherine (Kate Middleton), Olivia Palermo og Michelle Obama holder det enkelt og fikser seg selv.  Foto: All Over Press
FOKUS PÅ ØYNENE: Hertuginne Catherine (Kate Middleton), Olivia Palermo og Michelle Obama holder det enkelt og fikser seg selv. Foto: All Over Press Vis mer

Nøytralt og enkeltKate Middleton

Det er velkjent at Kate Middleton sminket seg selv på bryllupsdagen sin i april i fjor.

Den kommende hertuginnen hadde en makeupartist innom for å hjelpe henne med sine beste tips og triks i forkant av bryllupet. Det var først meningen at makeupartisten skulle sminke bruden på selve dagen også, men hun følte seg såpass trygg på det at hun gjorde det selv.

LES OGSÅ: – Kom deg ut av sminkesumpa

Olivia Palermo

Sosietetskvinnen og fashionistaen legger ikke skjul på at hun liker å sminke seg selv og fikse sitt eget hår.

Hennes beste tips for å gå fra dag til kveld?

– Jeg legger til litt eyeliner og gjør øyeskyggen litt dypere, sier Olivia Palermo.

På leppene går hun stort sett «naken».

– Jeg liker virkelig fargen på leppene mine og klarer ikke å finne en farge jeg liker bedre, så jeg går stort sett uten.

LES OGSÅ: Lær deg å brunsote øynene

Michelle Obama

Michelle Obama har en god venninne som er makeupartist, og det er hun som har gitt presidentfruen tipsene hun trengte for å få et «rent mediefjes», som makeupartisten selv kaller det. At det begynner å bli lenge siden, har lite å si.

– Den dag i dag kunne hun sminket seg selv til alle sine opptredener, sier makeupartistvenninnen Ingrid Grimes-Myles.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer