Parforhold

Disse tingene takler gutta dårlig

Greit å unngå hvis du er i et forhold.

SINNE: Mange menn synes det er nokså usexy når partneren deres blir sint for små bagateller eller oppfører seg som en gal når hun har drukket litt.  Foto: auremar - Fotolia
SINNE: Mange menn synes det er nokså usexy når partneren deres blir sint for små bagateller eller oppfører seg som en gal når hun har drukket litt. Foto: auremar - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ofte ender opp med å «klikke» på partneren din når du har fått litt innabords, lager overdrevent mye drama av små bagateller, eller som blir sur dersom han drar ut med kompisene etter jobb?

Det er greit å være litt «gal» i blant, men vedvarer problemet bør du gjøre noe med det. 

Ifølge ekspertene er nemlig denne typen oppførsel noe det motsatte kjønn takler svært dårlig på lang sikt.

LES OGSÅ: Ingen forhold er perfekte

Ikke ta opp problemer på fylla

Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, forteller til KK.no at det er viktig å ikke ta opp ting som irriterer deg ved partneren på fylla.

- Hvis dama lager drama rundt kompiser og venner, tror jeg det kan skape en kranglete situasjon. Å fortelle partneren sin at han skal forandre seg og pirke på gale ting han gjør skaper ikke god stemning, og det spesielt når alkohol er innblandet.

Hvis du merker at du begynner å bli irritert anbefaler han deg derfor å prøve så godt du kan å la det ligge.

- Man tror ofte at man er ekspert i å argumentere og snakke for seg på fylla, men det stemmer som regel ikke. La partneren din få føle frihet, da blir han glad og lett å ha med å gjøre.

- Det er også verdt å legge til at menn ofte ikke skjønner hvordan de skal forholde seg til kvinners følelser. Prøv derfor å forstå at han kanskje ikke skjønner hva du prøver å forteller han, og ta derfor problemløsningen i edru tilstand, sier han.

ET NYTT FORHOLD: Det er normalt å oppføre seg litt sjalu og sint når man er i et nytt forhold hvor en kanskje ikke stoler så godt på partneren enda.  Foto: fotosmile777 - Fotolia
ET NYTT FORHOLD: Det er normalt å oppføre seg litt sjalu og sint når man er i et nytt forhold hvor en kanskje ikke stoler så godt på partneren enda. Foto: fotosmile777 - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Er det for vanskelig å gjøre det slutt? 

Finn ut hva problemet skyldes

Dersom du er en av dem som ofte blir sur for småting som for eksempel at partneren din vil ta en utepils etter jobb, mener Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, at du bør stille deg selv spørsmålet om hvorfor du reagerer som du gjør.

EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

- Alle de nevnte problemstillingene er ganske ugreie ting å gjøre, og derfor synes jeg det er viktig å stille seg selv spørsmålet om hvorfor dette skjer.

- Hvis du blir sur når han er på byen fordi han er det hele tiden, kommer hjem dritings med bokseren på vranga eller blir borte uten å gi beskjed, er det noe helt annet enn om du blir sur fordi du er overdrevent sjalu når han er ute på en helt alminnelig fredagspils med jobben.

Du bør altså gjøre deg opp en så god vurdering som mulig av om det du gjør er helt vilt, eller om det er en naturlig reaksjon.

Er du usikker, mener Kjøs du bør spørre noen om hjelp.

- Rådfør deg gjerne med noen du stoler på, men bruk da en virkelig venn som ikke er redd for å si akkurat det han eller hun mener, ikke en som «støtter deg» uansett hva du sier eller gjør.

SNAKK MED EN VENNINNE: Dersom du er usikker på om oppførselen din er en naturlig reaksjon eller ikke, kan det ifølge eksperten være lurt å rådføre deg med en god venninne som du stoler på.  Foto: Adam Gregor - Fotolia
SNAKK MED EN VENNINNE: Dersom du er usikker på om oppførselen din er en naturlig reaksjon eller ikke, kan det ifølge eksperten være lurt å rådføre deg med en god venninne som du stoler på. Foto: Adam Gregor - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du fortelle hva du føler

Kan ha negative konsekvenser for forholdet

Dersom du kommer frem til at du oppfører deg slik du gjør av helt urimelige årsaker, mener Kjøs du bør gjøre noe med problemet umiddelbart, da det kan ha negative konsekvenser for parforholdet deres.

- Hvis det er helt urimelig kommer han ikke til å finne seg i det i lengden, akkurat som du heller ikke bør finne deg i de samme reaksjonene fra en urimelig mann.

- Vedvarer disse problemene vil et brudd være en fornuftig og riktig reaksjon fra partneren – jeg syner verken kvinner eller menn skal finne seg i dette, sier han.  

Korsvik forteller at sjalusi, og det spesielt på fylla, er en av de aller vanligste årsakene til forholdsbrudd.

- Her er det viktig å være tålmodig, og prat om det uten alkohol hvis det er da problemene forekommer. Prøv å tenke at alt som tar fra ham friheten han ønsker, skaper dårlig stemning. Men det er selvfølgelig viktig at du setter grenser for hva du aksepterer og ikke.

- Alt handler om balanse i forholdet. Derfor er god kommunikasjon dere i mellom utrolig viktig for å skape et solid forhold, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer