Helse & Livsstil

Doregler for damer

Vi irriterer oss over guttas dovaner. Men hvordan er egentlig vår egen oppførsel på fellestoalettet?

Doregler for damer
Publisert
Sist oppdatert
Fint skal det være, men hvor smakfull er egentlig norske kvinners oppførsel i offentlige toalettrom? Her er 12 anmodninger som kan gjøre nødvendige ærend litt hyggeligere for oss alle.
 • Piller for fisefine
 • 1. Hvis du er av den typen som tar toalettrullen av holderen når du skal bruke den, vennligst heng den tilbake med papirenden ut. Det er ille nok å måtte utføre et c-moment for å unngå å komme nær den våte toalettringen når man tisser, om man ikke samtidig skal måtte krafse langs veggen for å få tak i papir også.2. Og når vi først er der: Hvis du er blant dem som ikke setter deg helt ned når du tisser, men bruker muskulaturen til å holde deg i sittestilling over toalettet; vær oppmerksom på at dette lett kan føre til skvetting på ringen. Skjer det, så gjør rent etter deg.3. Kommer du i skade for å miste papir på gulvet, så plukk det opp. Det er lite hyggelig å tråkke rundt i andres etterlatenskaper.4. Skyll ned etter deg. Oppfordringen burde være unødvendig, men virkeligheten tilsier dessverre noe annet.5. Er det tomt for papir når du er ferdig, vær så grei å varsle neste kvinne som går inn i avlukket etter deg. Intet er kjedeligere enn å ha gjort det man kom for, og så oppdage at papir mangler. Og hører du en forlegen bønn om hjelp fra et av avlukkene, ikke lat som at du er døv, men spandér de sekundene det tar å levere noen tørk under døråpningen. Det kan være deg neste gang.6. Oppdager du at det er låst når du tar i døra til avlukket, la være å røske i dørhåndtaket flere ganger. Kvinnen innenfor skjønte nok alt første gang at flere venter på tur, og skynder seg sikkert det hun kan for å bli ferdig. 7. Mobilbruk på fellestoaletter er uhørt. For det første er det sikkert ikke hyggelig for samtalepartneren din å høre hva du driver med, men andre på toalettet ønsker nok ikke at vedkommende skal høre hva de driver med heller. Toalettrom er også ofte små, og de færreste er interesserte i å tvangslytte til dine private samtaler.8. Toaletter er ikke sosialrom. Unngå å ta med venninnen på do med mindre ambisjonen er å gjøre køen kortere. Hvis hensikten er å skravle; dropp det. Som regel venter andre på tur.9. Unngå å okkupere området foran vasken for å speile deg. Ha heller et lommespeil tilgjengelig og fiks sminken i en krok av rommet hvis det er kø for å vaske hendene. 10. Unngå bruk av hårspray og godlukt på fellestoalettet. Mange er allergiske, og i det hele tatt er det ubehagelig med tett parfymert luft i små rom.11. Muligens har du en hårmanke verdt å drepe for, men vær grei å ikke børste håret over vasken. Det er ikke moro å rengjøre hendene sine blant døde hårstrå.12. Ikke spør fremmede kvinner om å få låne hårbørste. Eller maskara. Eller lipgloss. La i det hele tatt være å be om å få låne kosmetikk som må brukes på måter som innebærer bakteriebytte. Håndkrem går greit.LES OGSÅ:
 • Kvinner på krigsstien
 • 10 pinlige kroppsfeil
 • Dette prater vi ikke om
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer