<strong>DRAGESALAT:</strong> Frisk, fargerik, sunn og smakfull. Det er mer enn et kinderegg, det! Foto: All Over Press
DRAGESALAT: Frisk, fargerik, sunn og smakfull. Det er mer enn et kinderegg, det! Foto: All Over Press Vis mer

Sunn

Dragesalat

Mer sulten på en mandag? Ha kylling eller biffstrimler oppi!

Publisert
Sist oppdatert
Til 4 personer

Dette trenger du:
½ hodekål
3 gulrøtter
2 paprika
4 vårløk
50 g usaltede cashewnøtter
1 lime

Dragedressing:
Frisk ingefær
1 sitrongress
2 ss sesamolje
2 ss olivenolje
1 lime
3 ss søt chilisaus
2 ss soyasaus

Slik gjør du:
1. Rens, skrell og snitt eller riv grønnsakene i strimler.
2. Skrell og riv ingefæren fint, slik at du sitter med ca. 2 ss.
3. Fjern det ytterste laget på sitrongresset, del den i 2 på langs og snitt den fint.
4. Rør alle ingrediensene til dressingen sammen i en salatbolle og ha i ingefær og sitron.
5. Vend inn grønnsakene og dryss over cashewnøtter og limesaft.

Et godt tips:
Heller du ikke dressingen over all salaten, men oppbevarer det hver for seg, kan salaten holde i 3 dager i kjøleskapet. Lag gjerne en kjempeporsjon, så har du deilig formiddagsmat samt nydelig tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk.

LES OGSÅ: Vegetarianere lever lenger

LES OGSÅ: Derfor blir du ikke mett nok

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer