Livsstil

Drar til utlandet for plastisk kirurgi

Drar til Tsjekkia for neseopreasjon, Polen for brystimplantater og rumpeløft i Tyrkia.

KOSMETISK KIRURGI: Nye tall viser at stadig flere briter drar til utlandet for å spare penger på kosmetisk kirurgi. Den norske kirurgen, Eystein J. Hauge, kan fortelle at de ikke ser de samme tendensene i Norge - rett og slett fordi det ikke er like mye å spare.  Foto: CandyBox Images - Fotolia
KOSMETISK KIRURGI: Nye tall viser at stadig flere briter drar til utlandet for å spare penger på kosmetisk kirurgi. Den norske kirurgen, Eystein J. Hauge, kan fortelle at de ikke ser de samme tendensene i Norge - rett og slett fordi det ikke er like mye å spare. Foto: CandyBox Images - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren nærmer seg med stormskritt.

Mens enkelte har innført godteristopp inn mot bikinisesongen, er det andre som har tatt ønsket om en lekker bikinikropp en god del lenger.

Nå er det nemlig høysesong på de kosmetiske klinikkene her i landet.

Nyere undersøkelser viser likevel at det har blitt langt mer normalt å reise til utlandet for å få utført kosmetiske operasjoner - hvert fall i Storbritannia.

Ifølge Daily Mail drar et økende antall briter til Tyrkia for rumpeløft, Thailand for å fikse på tennene, til Polen for brystimplantater og Tjekkia for neseoperasjoner.

LES OGSÅ: Kjøper du reseptfrie medisiner i utlandet?

Vil spare penger

Antallet personer i Storbritannia som reiser til utlandet for å få utført kosmetisk kirurgi har mer enn doblet seg i løpet av de to siste årene.

I dag er det snakk om flere millioner i året.

Tallene kom frem i en undersøkelse utført av WhatClinic.com, og årsaken er kostnadene.

- Den største årsaken til at de drar til utlandet for kosmetisk kirurgi er prisen. Briter kan spare mye - selv etter reisekostnadene, sier Caelen King, administrerende direktør i WhatClinic.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer