Te

Drikk en kopp med hvit te hver dag

Bidrar til å holde huden din mykere og mer spenstig.

DRIKK EN KOPP HVIT TE HVER DAG: Det kan bidra til å holde huden din myk og smidig. Drikken er nemlig en antioksidant-bombe! Foto: Thinkstock.com
DRIKK EN KOPP HVIT TE HVER DAG: Det kan bidra til å holde huden din myk og smidig. Drikken er nemlig en antioksidant-bombe! Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som nyter en kopp nytrukket te hver morgen? Da vet du kanskje allerede at det er bra for helsa.

En tidligere studie viste blant annet at tre kopper om dagen med grønn te kan redusere risikoen for hjerteproblemer med 11 prosent.

Som om ikke det var nok, så viser det seg at du gjerne kan bytte ut vannflasken på pulten med te, ettersom det er akkurat like sunt.

Men det finnes også enda flere helsefordeler ved drikken, og det viser seg at hvit te faktisk kan beskytte huden.

LES OGSÅ: Høstens mest trendy drikk

Teen som beskytter huden

Enten du er en ekte te-elsker, eller du syns det til tider kan bli litt for mye kaffe, er det mange gode grunner til å drikke hvert fall én kopp hvit te om dagen.

I den nyeste utgaven av KK står det nemlig at en stor kopp med hvit te hver dag kan bidra til å holde huden din myk og spenstig.

Dette skyldes de store mengdene av antioksidanter i drikken - som lenge har vært kjent for deres egenskaper til blant annet å holde huden ung, senke risikoen for slag hos kvinner og forebygge kreft.

Hvit te er skuddene på teplanten Camellia Sinensis, og er renere og mindre bearbeidet enn grønn og svart te.

I det gamle Kina ble hvit te ansett som veldig sjeldent, og var forbeholdt keiserfamilien. I dag er det heldigvis mye lettere å få tak i.

LES OGSÅ: Drikk en kopp grønn te etter lunsj

MANGE HELSEFORDELER: Det finnes uendelig med forskjellige typer te, og mange av dem har store fordeler for både kropp og sinn. Foto: Getty Images/iStockphoto
MANGE HELSEFORDELER: Det finnes uendelig med forskjellige typer te, og mange av dem har store fordeler for både kropp og sinn. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Ikke gjør denne te-tabben

Uansett om du foretrekker hvit, grønn eller sort te er det ingen tvil om at de alle har sine fordeler - men helsefordelene kan raskt bli borte.

I et tidligere intervju med selv te-kongen, Stephen Twining, kan han fortelle om en klassisk tabbe som ødelegger - nemlig for varmt vann.

Alle de forskjellige te-typene er ofte veldig følsomme for varme, og vil ha størst fordeler - best smak - ved spesielle temperaturer.

LES OGSÅ: Lag te som en proff

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Grønn te

Du må være meget forsiktig med grønn te. Husk at grønn te har særlig mange helsefordeler, men da må du trekke den riktig. 2-4 minutter trekketid er nok.

OBS: Bør trekkes i vann som holder maks 65 grader.

Hvit te

Hvit te er en svært delikat te som også er temperaturfølsom - riktignok ikke så mye som den grønne. Smaken er veldig mild, og skal du drikke flere typer te etter hverandre, bør denne komme først for ikke å bli slått ihjel av sterkere teer.

OBS: Bør trekkes i vann som holder maks 82 grader.

Svart te

Svart te er den aller mest robuste teen av alle typene, og kan uten problemer trekkes i vann som virkelig koker. Svart te bør trekke i minst 3 minutter, helst 4-6.

OBS: Kan trekkes i vann som holder over nitti grader.

LES OGSÅ: Lag te som en proff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer