Foto: 6PA/MAXPPP
Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer

Kaffe

Drikk kaffe på daten

Drikken gjør mer enn å roe nervene…

Det har vært tidenes date, men den går mot slutten. Mon tro om kvelden kommer til å ende i et kyss? Det er da du bestiller en kopp kaffe før du lar ham følge deg hjem, så slipper du å være bekymret for at ånden din skal lukte av pizzaen dere akkurat har delt.

Kaffebønner viser seg nemlig å inneholde noen komponenter som motvirker at bakterier frigjør de gassene som forårsaker halitosis*, altså dårlig eller illeluktende ånde, skriver Marie Claire.

 • Dette er sannheten om kaffe


 • Overraskende effekt


  Nå håper forskeren bak denne oppdagelsen at en ny type mintpastill kan komme på markedet etter hvert, så man kan nyte godt av kaffebønnens åndedrepende egenskaper, men samtidig unngå kaffens andre bivirkninger som ettersmaken av kaffen og tørrhet i munnen.

  - Vi forventet at kaffe var blant de tingene som ville føre til dårlig ånde, men det er noe inni denne magiske drikken som har motsatt effekt, sier professor Mel Rosenberg ved Tel Aviv University i Israel som har forsket på halistosis og hvordan man kan motvirke dette i mer enn tjue år.
 • Derfor bør du drikke kaffe

 • Kaffe funker best på menn
 • Drikk kaffe - den holder deg ung!


 • Pastiller som tar problemet ved roten

  Forskeren opplevde ar når han tilførte svart kaffe i bakteriefylt spytt så ble «gassutslippene» som fører til at ånden «lukter» blokkert. I noen tilfeller ble så mange som 90 prosent av gassene tilintegjort.

  Professoren som er mikrobiolog og har utviklet et munnskyllevann, Dentyl., håper nå å klare å luke ut den eller de bakteriedrepende kjemikaliene som viser seg og finnes i kaffebønnene og bruke disse i utviklingen av nye og effektive midler mot dårlig ånde .

  - Slik kan det kanskje bli utviklet en ny type mintpastiller for eksempel - som tar problemet ved roten, sier han.

  *Halistosis eller dårlig ånde skyldes vanligvis sykdommer i tenner, munnhule, nese, svelg, bronkier og/eller lunger, men kan også forårsakes av sykdommer i spiserør og mageregionen eller inntak av spesielle matvarer og medikamenter.

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: