American Journal

Drikk melk, spis mindre

Metter mer enn fruktdrikke.

Drikk melk, spis mindre
Publisert
Sist oppdatert
Drikker du melk om morgenen spiser du sannsynligvis mindre til lunsj. Melk metter nemlig mer enn det fruktdrikker gjør, viser en studie som vil bli å lese i juliutgaven av the American Journal of Clinical Nutrition.
 • Frokosten som tar fettet
 • Seks andre frokostalternativer
 • Spis et eple før maten, bli slank
 • Minus 50 kalorier

  Australske forskere har funnet at ett glass fettfattig melk om morgenen kan gi en følelse av metthet som fører til et begrenset kaloriinntak ved neste måltid. Forskerne har beregnet at det er snakk om ca. 50 færre kalorier, noe som tilsvarer 9 prosent, til lunsj. Studien foregikk ved at 34 overvektige menn og kvinner med ellers god helse ble servert to ulike måltider. Det ene måltidet var akkompagnert av et glass fettfattig melk, mens det andre var akkompagnert av et glass juice. Begge glassene med drikke tilsvarte om lag 250 kalorier. I løpet av de fire timene mellom frokost og lunsj måtte deltakerne beskrive metthetsfølelsen sin, og var frie til å spise så mye at de ble passe mette ved lunsj. Det viste seg da at når forsøkspersonene drakk melk til frokost var de mette lenger enn når de hadde drukket en fruktdrikk - og spiste derfor færre kalorier til lunsj.
 • Like mye sukker som i brus
 • Vær OBS på de flytende kaloribombene
 • Nøkkelen til slankesuksess?

  Forskerne mistenker at det er melkens høye proteininnhold (16 prosent av den daglige dosen per glass), laktoseinnholdet (det naturlige sukkeret i melk) og tykkelsen på drikken. Forskerne anser nå at det å velge matvarer som hjelper til med å øke metthetsfølelsen kan være en viktig «suksess-faktor» i enhver vektplan. Forskerne fokuserer på de små forandringenr som kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å holde en sunn vekt. Det er også slik at bare 50 kalorier mindre hver dag kan gi resultater, sier forskerne i en pressemelding.
 • Heller sunn enn tynn

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer