DERFOR BØR DU DRIKKE MER KAFFE: Den elskede kaffekoppen gir ikke bare liv til det morgentrøtte fjeset, men kan bidra til å forlenge livet.  Foto: Colourbox.com
DERFOR BØR DU DRIKKE MER KAFFE: Den elskede kaffekoppen gir ikke bare liv til det morgentrøtte fjeset, men kan bidra til å forlenge livet. Foto: Colourbox.com Vis mer

Kaffe

Drikk mer kaffe - lev lenger

En ny studie viser at 4-5 kopper kaffe om dagen kan forlenge livet.

Publisert
Det er mange forskjellige meninger om hvilken effekt kaffe har på kroppen din.

Enkelte mener at du ikke skal drikke for mye eller for sent, spesielt med tanke på søvn - mens andre studier viser at kaffe kan redusere risikoen for kreft.

Selv om kaffe har sine fordeler, er det imidlertid ikke ubegrensede mengder du kan drikke, og det er flere tegn som forteller deg når du har fått nok.

Men hvis du holder deg til den rette mengden, viser en ny studie at kaffekoppen faktisk kan forlenge livet ditt, skriver Daily Mail (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Så lenge må du løpe for å forbrenne en øl

Reduserer risikoen for sykdommer og plager

For mye koffein er tidligere blitt ansett å være en svært negativ ting, men nå hevder forskere at det kan forlenge livet ditt.

Forskere ved det Nasjonale Instituttet For Kreft i Maryland fulgte 400.000 personer i alderen 50-71 fra 1995 til 2008, og resultatene deres viste at kaffe kan forlenge livet fordi man senker risikoen for å rammes av ulike sykdommer og plager.

Dette inkluderer plager som hjerte- og karsykdom, luftveislidelser, hjerneslag, skader, ulykker, diabetes og infeksjoner.

- Denne studien gir enda større bevis for at et moderat inntak av kaffe på omkring 4-5 kopper om dagen er helt trygt og kan bli assosiert med enkelte helsefordeler, forteller Dr. Euan Paul, som er administrerende direktør i British Coffee Association.

LES OGSÅ: Her bør du ikke spise lunsjen din

Skyldes ikke innholdet av koffein

Den amerikanske studien ble nylig publisert i avisen «The New England Journal of Medicine», og bygger opp om tidligere studier som har antydet at kaffe har fordeler.

Forskerne bak undersøkelsen kan foreløbig ikke fastslå om kaffe alene er årsaken til at dødsrisikoen ble lavere, men de fant en sammenheng.

I undersøkelsen fulgte dem 229.000 menn og 173.000 kvinner fra 1995 til 2008. I denne perioden så forskerne spesielt på inntaket deres av kaffe, og seksjonerte dem i ulike grupper ut i fra hvor mye kaffe de drakk. Inntaket deres varierte fra seks kopper og mer om dagen til de ikke drakk kaffe i det hele tatt.

LES OGSÅ: Oppskirften som kurerer fyllesyke

Gjennom de 13 årene hvor studien pågikk døde 52.000 av personene i undersøkelsen, og fra resultatene kunne forskerne se at det var færre kaffedrikkere i denne gruppen enn ikke-kaffedrikkere.

Av personene som drakk mye kaffe, var det imidlertid en tredjedel som drakk koffeinfri kaffe. Derfor tyder det på at det ikke nødvendigivs er koffein som gir den heldige effekten, men at det kan skyldes innholdet av antioksidanter og magnesium i kaffe.

- Det er fortsatt behov for flere studier på området for å finne de avgjørende årsakene til resultatene, men det er oppmuntrende at resultatene viser lignende resultater som vi har sett i andre studier, forteller Dr. Paul.

LES OGSÅ: Dette søtstoffet kan svekke hjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer