Hjerte

Drikk tre kopper te om dagen

Det kan forebygge hjerte- og karsykdommer.

3 kopper med grønn eller sort te om dagen kan hjelpe mot både høyt og lavt blodtrykk og kan forhindre hjerteproblemer.  Foto: All Over Press
3 kopper med grønn eller sort te om dagen kan hjelpe mot både høyt og lavt blodtrykk og kan forhindre hjerteproblemer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På denne årstiden er det ikke noe som er så godt som å kose seg med en kopp varmt drikke, og et pledd i sofakroken på en mørk høstkveld. Så hvorfor ikke bytte ut kakaoen eller kaffen med en kopp te. Det kan nemlig forebygge hjerteproblemer.

Nye studier gjort av forskere ved University of Western Australia har funnet ut at grønn og svart te inneholder store mengder med antioksidanter og flavonoider som kan forebygge hjerte- og karsykdommer.

Les også: Ikke overse disse symptomene

Kan redusere risikoen med 11 prosent

I følge studien hjelper det mye hvis du drikker tre kopper om dagen. Regelmessig inntak av grønn eller svart te kan redusere risikoen for hjerteproblemer med hele 11 prosent.

Dette kommer av at teen bryter ned kombinasjonen av farlige fettstoffer og kolestorol i blodårene.

- Det er data som indikerer at innholdet av flavonoider i teen kan øke nitrogenoksid-nivået i kroppen ved siden av at det kan bidra til å bedre årenes sammentrekningsfunsjoner, som kan være årsaken til fordelene for å unngå hjerteproblemer, sier medforfatter av studien, Dr. Jonathan Hodgson til Mailonline.co.uk.

En kopp te gir så mye som 150-200mg, og to kopper gir deg like mye antioksidanter som fem måltider med grønnsaker, eller to epler.

Les også: Har du arvet de ekstra kiloene?

Reduserer risikoen for høyt blodtrykk

Studien har også sett på om svart te har noen av de samme fordelene som grønn te. Det har lenge vært kjent at grønn te har mange fordeler, men nå fant de ut at sort te også har sine fordeler.

Dette kommer blant annet av at sort te inneholder like mye flavonoider som grønn te, selv om du bør være litt mer forsiktig med tanke på tennene dine.

Dr. Catherine Hood ved et støttende «te-panel» i undersøkelsen, kan fortelle at te forbedrer helsen til både menn og kvinner og at fordelene de kan bidrar til mye.

Les også: Derfor bør du unne deg en øl

- Datatene viser at grønn og svart te forbedrer både helsen ved at teen bryter ned det farlige fettet i blodårene i tillegg til at det kan reduserer risikoen både for høyt og for lavt blodtrykk, sier hun til MailOnline.co.uk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer