Høst

Drikken du bør lage i kveld

Varmer godt under pleddet i sofakroken.

TA MED DEG DETTE UNDER PLEDDET: Varm eplesider er et godt alternativ til kakao og andre varme drikker i høstkulden.  Foto: All Over Press
TA MED DEG DETTE UNDER PLEDDET: Varm eplesider er et godt alternativ til kakao og andre varme drikker i høstkulden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke uten grunn at man sier «an apple a day keeps the doctor away».Ikke bare skjuler skallet et deilig og saftig fruktkjøtt, men epler er også proppfulle av sunne næringsstoffer. Tidligere studier har blant annet vist at frukten kan bidra til å kutte det dårlige kolesterolet (LDL) i blodet, og bidra til å holde huden ung.I likhet med annen superfrukt, kan du også «drikke» eplene dine. LES OGSÅ: Superfrukten du faktisk kan drikke

En smakfull og deilig høstdrikk

Høsten er virkelig tiden for å bruke mer epler, og den smakfulle frukten kan brukes i en rekke matvarer - blant annet paier, kaker, brød, og spesielt som varm høstcider. Drikken er mye brukt i USA, og spesielt i høytider som Halloween og Thanksgiving. Men det er absolutt på tide at den norske befolkningen blir bedre kjent med drikken - som er et veldig godt alternativ til andre varme drikker som kakao, gløgg og kaffe. Velg mellom eplecideren som er basert på eplejuice, eller prøv en enda mer spennende variant med eplejuice og spennende krydder - også kalt den hvite gløggen. Begge to er fra Greteroede.no.Ikke bare byr den på spennende smaker av nellik, kardemomme og kanel, men den er også et lettere alternativ for deg som ønsker å gå ned i vekt. LES OGSÅ: Den beste kosematen til kvelds(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik lager du varm eplecider

Det er også mulig å få kjøpt ferdig eplecider i utvalgte butikker, men det aller beste er naturligvis å lage den selv. Ikke bare smaker den bedre, men du kan legge til, eller fjerne akkurat hva du vil i oppskriften.

Eplecider

Dette trenger du (4 personer):
  • 6 dl eplejuice
  • 1/2 dl solbærsirup
  • 2 ss presset appelsinsaft
  • 2 stk kanelstang
  • Slik gjør du det: Eplejuice, solbærsirup, presset appelsin og kanelstenger kokes opp. La det hele trekke, like under kokepunktet, i en time. Jo lenger de trekker, jo mer smak. Er blandingen for syrlig, kan den søtes med litt mer solbærsirup. Sil fra kanelstenger og hell varm eplecider i store krus.Serveres rykende varm! LES OGSÅ: Ikke så usunt som du kanskje trodde

    Hvit gløgg

    Dette trenger du (4 porsjoner):
  • 1 dl eplemost
  • 1 liter utblandet sukkerfri saft
  • 1 hel kanelstang
  • 7-8 nellikspiker
  • 1 ts hel kardemomme
  • Saften fra en halv sitron
  • Slik gjør du: Bland saft, eplemost, krydder og sitronsaft sammen i en gryte. La det hele småkoke i ca. 30 minutter. La saften stå kjølig i noen timer, og sil fra krydderet. Varm gløggen opp til kokepunktet, og hell den over i krus. Serveres rykende varm!

    Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.