DRIKK DEG FRISK: Lag en drikk med sitron og honning. Begge disse ingrediensene kan bidra til å bekjempe forkjølelsen.  Foto: Colourbox.com
DRIKK DEG FRISK: Lag en drikk med sitron og honning. Begge disse ingrediensene kan bidra til å bekjempe forkjølelsen. Foto: Colourbox.com
Forkjølelse

Drikken som hjelper mot forkjølelse

Lindrer sår hals, demper hoste og bekjemper bakterier.

Det er fort gjort å bli forkjølet. Faktisk har du seks ganger så stor risiko for å bli smittet etter du har vært på bussen.

Men nyere forskning viser at selv om du har lett for å bli smittet, finnes det måter for å bli kvitt den raskere.

Og hvis du ikke allerede sitter i sofakroken med rennende nese og et hode fullt av bomull, kan du faktisk bli kvitt forkjølelsen før den i det hele tatt bryter ut.

Når halsen kiler og hodet begynner å verke bør du kaste deg over denne hjemmelagde drikken for å kvitte deg med forkjølelsen med en gang, skriver Prevention.com (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Smarte sminketriks når du er syk

Dette bør du drikke

Når man blir forkjølet får man som oftest anbefalinger om hva man bør spise og drikke.

Enkelte mener du skal stinke opp både stuen og arbeidsplassen med hvitløk, mens andre mener du bør pøse på mer vitaminener.

Men det er vel kanskje varme drikkevarer som blir anbefalt mer enn noe annet, og med så mange alternativer er det vanskelig å vite hvilken som er best.

Ifølge Prevention er det ikke tvil om at du bør lage deg en varm drikk som består av varmt vann, sitron og honning.

Slik gjør du det:
Skjær sitronene i to og press saften til den ene delene i en kopp. Sitroner rike på C-vitaminer og studier tyder på at dette vitaminet før forkjølelsen bryter ut, forkorter varigheten og hvor hardt du rammes.

Slipp skallet fra sitronene ned i glasset og tilsett kokende vann i tillegg til en teskje organisk, rå honning. Honning styrker immunforsvaret og kan hjelpe mot både sår hals og hoste.

For å åpne bihulene kan du puste inn dampen fra drikken, eller du kan drikke to eller tre kopper om dagen for å bekjempe bakterier.

LES OGSÅ: Ikke drikk for mye av denne drikken

Prøv også ingefær-te

Hvis du ikke syns sitrondrikken fungerer for deg, kan ingefær-te være et annet godt alternativ. Ingefær er en gammel medisinplante, som kan hjelpe kroppen med å rense ut gruff, samt dempe forkjølelsesplager når du først har blitt smittet.

Det eneste du trenger er ingefær, varmt vann og honning.

Skjær opp 2-3 terninger ingefær og ta bort skallet. Legg ingefærbitene i en kjele med vann og kok opp. Hell det over i en kopp og smak til med honning eller sitron. Hvis du vil ha den litt søtere kan du bruke litt juice som for eksempel mango- eller guavajuice.

Du kan også få kjøpt ingefær-te på helsekostbutikken eller som pulver, hvor du bare blander det sammen med varmt vann.

LES OGSÅ: Ingefær kan forebygge kreft
Til forsiden