Brus

Drikker du mye brus?

Kan øke risikoen for hoftebrudd blant kvinner, hevder ny studie.

BRUS: Ja brus smaker godt, men drikker du mye kan det ha en rekke bivirkninger. Hvert fall hvis vi skal tro forskning.  Foto: fortyforks - Fotolia
BRUS: Ja brus smaker godt, men drikker du mye kan det ha en rekke bivirkninger. Hvert fall hvis vi skal tro forskning. Foto: fortyforks - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brus er noe vi drikker mye av her til lands. Men uansett om du velger den lette, eller den sukkerholdige varianten, er det ikke spesielt gunstig for helsen - eller vekten din.

Likevel klarer vi altså ikke å holde oss unna de leskende mineralvann-variantene, og særlig i helgene er det mange av oss som koser seg litt ekstra med et glass brus.

Det er ikke bra, for som KK.no tidligere har skrevet, hevder forskning at det å drikke brus ikke bare kan føre til vektøkning, men også depresjon.

Og det er ikke alt; en ny studie publisert i the American Journal of Clinical Nutrition (les mer om studien her) tyder også på at brusdrikking også kan øke risikoen for hoftebrudd hos kvinner.

LES OGSÅ: Brus er like skadelig for tennene som narkotika

Øker sjansen for hoftebrudd

Et forskerteam ved Harvard School of Public Health sammenlignet data fra mer enn 70 000 kvinner som var ferdige med overgangsalderen.

Resultatet viste at de kvinnene som drakk mer enn 12 gram brus daglig hadde 14 prosent større risiko for å oppleve hoftebrudd sammenlignet med dem som ikke drakk brus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.