Kosthold

Drinkene som er bra for helsa

De styrker immunforsvaret ditt og får deg til å stresse ned. Men husk: Alt med måte.

Lag disse forfriskende drinkene i juletiden. De har friske smaker og kan bidra til å styrke immunforsvaret ditt i tillegg til å stresse deg ned. Foto: All Over Press
Lag disse forfriskende drinkene i juletiden. De har friske smaker og kan bidra til å styrke immunforsvaret ditt i tillegg til å stresse deg ned. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I høytiden blir det servert mye god mat, men også mye godt drikke. Det er imidlertid ikke alle drinkene som er like bra for deg som disse.

Champagne gjør at du blir fullere enn andre alkoholholdige varer, og kanskje enda mer fyllesyk. Hvitvin inneholder en del mindre kalorier enn øl, og øl er sagt å være sunnere enn brus.

Det har også vært snakk om at koffein og alkohol ikke er noen heldig blanding. Men alkohol og krydder derimot; gir deg mange fordeler i tillegg til å gjøre drinken mye mer spennende og smakfull, skriver Womenshealthmag.com.

Les også: - Du trenger ikke angre i januar

Start med basisoppskriften

Alle drinkene starter med en basisoppskrift. Bruk denne til hver drinkoppskrift, men med forskjellige krydder og brennvin.

Steg 1. Lag en kryddersirup til drinken
Ha en halv kopp vann og en halv kopp med sukker i en kasserolle på middels varme. Tilsett så en spiseskje med det krydderet du velger fra drinkene. Når sukkeret løser seg opp lar du det stå og koke i ca 15 minutter før du tar det av platen. La det avkjøle seg og sil av.

Steg2. Lag drinken
Lag en miks med to spiseskjeer med sukker og to spiseskjeer med det valgte krydderet for å lage en sukkerkant på martiniglasset ditt som tilsvarer innholdet i drinken. Fyll en drink-shaker med is og tilsett 0,9 dl med det valgte brennevinet, 0,3 dl med kryddersirupen og tilsett litt club soda. Rist dette godt og sil av i et glass.

Les også: Garantert sprø svor på ribba

Selve drinkene

Her er noen forslagtil drinker du kan lage med denne oppskriften som kan bidra til å stresse deg ned i julestriden eller styrke immunforsvaret ditt hvis du kjenner en forkjølelse er på vei.

Vanilje og lavendel
Dette trenger du:
Brennevin: Absolut vanilje
Krydder: Lavendel

I høytidenen kan stressnivået fort komme opp til et nivå som ikke er særlig sunt for deg. Lavendel har blitt brukt for å få folk til å slappe av både mentalt og i muskulaturen veldig lenge, og ny forskning konstaterer at lavendel kan forbedre søvnen din.

Les også: Skjønnhetstipset som ikke svikter

Cognac og chilli
Dette trenger du:
Brennevin: Hennessay Cognac
Krydder: Chili

Dette kan smake godt under mistelteinen i år. Denne miksen av chili og cognac er akkurat sterk nok til å gi deg en forfriskende prikkende tunge og lepper. Det har blitt avkreftet at chili gjør deg slankere, men det gjør deg allikevel mer våken og lysten på sex.

To spiseskjeer om dagen inneholder 88 prosent av den anbefalte daglige dosen av A vitamin som styrker slimhinnene og kan holde unna vintervirusene.

Fersken og ingefær
Dette trenger du:
Brennevin: Bacardi Fersken
Krydder: Ingefær og kryddernellik

Ingefær er rett og slett roten til alt godt. Ikke bare fjerner den kvalme og gir deg flott hud, men den kan også jage bort det meste av forkjølelser og influensa. Tilsett også litt kryddernellik og drinken vil gi deg omega 3 i tillegg til herlige smaker.

Les også: Spiser du for store porsjoner?

Sitron og kardemomme
Dette trenger du:
Brennevin; Absolut sitron
Krydder: Kardemomme

Kardemomme kan hjelpe til å sette i gang stoffskiftet ditt. I tillegg har dette indiske krydderet stoffer som hjelper mot halsbrann hvis du skulle oppleve det i ferien. Også sitronen gjør godt for mye. Ikke bare gir den deg fin hud, men kan også pusse skoene dine, selv om det kanskje ikke gjelder for vodkaen med sitron.

Gin og einebær
Dette trenger du:
Brennevin: Tanqueray Gin
Krydder: Einebær

Hvis desember skulle ha en smak måtte det vel være einebær som lukter av furu. Bitterheten i krydderet gjør at den beroliger magen etter en kveld hvor du har stappet i deg alt som ble servert på bordet. Studier viser også at einebær kan bidra til å holde blodsukkernivåene stabile.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer