TJUKKERE HÅR: Det beste du kan gjøre for tjukkere, sunnere hår, er å spise riktig og bruke bra pleieprodukter. Style det så lite som mulig for å unngå slitasje, sier eksperten. Foto: Astrid Waller
TJUKKERE HÅR: Det beste du kan gjøre for tjukkere, sunnere hår, er å spise riktig og bruke bra pleieprodukter. Style det så lite som mulig for å unngå slitasje, sier eksperten. Foto: Astrid Waller Vis mer

Hår

Drømmer du om tjukkere hår?

Her er tipsene og triksene du bør prøve.

Publisert
Dessverre finnes det ikke noen mirakelkur som tar deg fra tynt, nordisk hår - til tjukke, fyldige lokker over natta. Så enkelt er det nok ikke.

– Du har som utgangspunkt det håret du har, den typen hår du er født med. Men det kan forandre seg i løpet av livet, sier Line Holm Hansen hos Wella i Norge og Danmark.

Likevel er det ting du kan gjøre for å få håret ditt så sunt og friskt som mulig. Da vil det se både fyldigere og blankere ut.

La oss starte med det aller viktigste – selve grunnlaget, altså det som skjer i kroppen din.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om håret ditt

Dette påvirker håret ditt

Akkurat som huden og neglene, påvirkes håret nemlig både av det du velger å putte i munnen og av det du velger å unngå å spise og drikke.

Hormoner påvirker håret ditt, og mange opplever større hårtap når de ammer.

Stress er en annen viktig faktor til hårtap. Det som kan gjøre det vanskelig å identifisere stress som årsak, er at håret ikke faller av umiddelbart. Det tar gjerne et par måneder fra du opplever stresset til resultatet vises i form av at du mister håret.

Kosthold har naturligvis en innvirkning på hele deg, også på håret ditt.

LES OGSÅ: Aldri mer flatt hår

Spis og drikk riktig

– Både det du spiser og det du ikke spiser har noe å si for hvor sunt håret ditt er. Selv om du har en bestemt hårtype som utgangspunkt, kan du selv påvirke håret ditt med hva du putter i kroppen, sier Holm Hansen.

Om du går på en veldig streng slankekur som frarøver kroppen for viktige vitaminer og mineraler den trenger for å fungere optimalt, kan du faktisk selv være skyld i hårtapet.

– Kroppen reagerer som oftest 2-4 måneder seinere, ved at du taper håret. Kanskje blir det også gustent og trist å se på, forklarer Holm Hansen.

For å gi håret ditt best mulig sjanse til å bli blankt, sunt og tjukt, bør du spise sunt og variere kostholdet, sier hun.

Stylingtipsene som kan hjelpe

Ulike produkter kan hjelpe deg å få et hår som ser mer ut som de tjukke, fyldige lokkene du drømmer om.

– Det finnes både pleie- og stylingprodukter som kan hjelpe med dette, sier Holm Hansen.

Dersom du opplever tynt hår eller mer hårtap enn vanlig, kan du prøve produkter som stimulerer hodebunnen og sørger for at hårsekkene ikke tettes igjen, noe som forhindrer ny hårvekst.

Dette kan også gi deg mer volum:
 • Volumprodukter:Husk at de alltid bør fønes etter du har tatt dem i håret, ellers kan volumproduktene faktisk bli klissete og tynge ned håret ditt.
 • Tørrsjampo: Ikke bare er det genialt når du ikke rekker å vaske håret. De gir også masse volum og gjør håret lettere å style.
 • Føning: Husk at det er de siste par minuttene som avgjør hvor mye volum du får, så føn gjerne et par minutter ekstra. Og føn håret i motsatt retning av det du vil det skal ligge når du styler det, så får du litt ekstra volum på toppen.
 • Bølger: Store, myke bølger gjør at håret ditt ser mye tjukkere ut enn om det er pinnerett. Bruk varmruller, krølltang eller rettetang for å gi håret flotte bølger.
 • Fingrene: Ja, du kan faktisk gi håret en fyldigere look bare ved å «fluffe» det opp med fingrene. Dette er på ingen måte en permanent løsning, men funker om håret har blitt litt flatt utover dagen.

 • LES OGSÅ: Slik føner du som en proff

  Unngå dette:

  – Det du ikke skal gjøre, er for eksempel å bruke glanssprayer, geleer og andre ting som kan gjøre håret tungt, sier Holm Hansen.

  Hun understreker også at hårvask og -kur påvirker hvor tjukt håret ditt ser ut.

  – Når du bruker hårkur skal du ikke ta den helt inn til hodebunnen, men bare i lengdene og tuppene, sier hun.

  – Mange jenter med tynt hår gjør en hel masse for å style håret tjukkere hver dag, men det er faktisk ikke særlig smart, sier Holm Hansen.

  Daglig styling med varmeverktøy, tuppering og mange ulike stylingprodukter sliter veldig på håret, noe som faktisk gjør at håret blir tynnere over tid, forklarer hun.

  Om du virkelig vil ha tjukkere hår på sikt, må du derfor akseptere dager uten veldig stylet hår.

  – Utover det er det viktig å få stusset splittede tupper jevnlig, siden håret faktisk blir tynnere av at du går rundt og lar det bli mer slitt, sier hun.

  Splitte tupper har nemlig en tendens til å «reise» oppover lengdene av hår og gjøre det stadig mer slitt – og dermed også tynnere. Så snipp, snipp!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer