Slank

Dropp dette dagen før festen

Enkelte matvarer kan faktisk bidra til at du ser større ut i finstasen.

UNNGÅ MAT SOM INNEHOLDER MYE SALT: Det vil bidra til at kroppen samler opp væske, og kan få deg til å føle deg større når du skal ha på en kroppsnær kjole.  Foto: Thinkstock.com
UNNGÅ MAT SOM INNEHOLDER MYE SALT: Det vil bidra til at kroppen samler opp væske, og kan få deg til å føle deg større når du skal ha på en kroppsnær kjole. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Med tanke på hvor mye som skal være i orden når en kvinne skal på fest, er det kanskje ikke så rart at vi i gjennomsnitt bruker 3276 timer på badet i løpet av livet.

Ikke nok med at du må finne en kjole som sitter som et skudd, men du må finne den rette sminken og et par lekre sko som matcher - UTEN at de tar livet av føttene dine.

Noen ganger er det likevel slik at absolutt ingenting funker - uansett hvor lettvindt flere av stjernene får det til å se ut på den røde løperen.

Men stjernene har selvfølgelig noen hemmelige triks, og hvis du føler deg litt ekstra oppblåst en dag, kan det faktisk skyldes hva du har spist.

LES OGSÅ: Ikke varm opp denne restematen

PASS PÅ SALTET: Det er ikke bare fingersaltet som gjør at inntaket øker, men mye finner du i ganske vanlige matvarer og retter.  Foto: Getty Images/Hemera
PASS PÅ SALTET: Det er ikke bare fingersaltet som gjør at inntaket øker, men mye finner du i ganske vanlige matvarer og retter. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer

Dropp salt mat dagen før festen

I en tidligere artikkel på KK.no, og ifølge Daily Mail (ekstern lenke) kan nemlig et salt måltid dagen før festen sabotere den perfekte looken for kvelden.

Dette skyldes at salt bidrar til å binde væske i kroppen, og dermed kan få den til å fremstå større. Blant annet Jennifer Aniston passer spesielt på salt matvarer før hun skal inn i finkjolen.

Det er imidlertid ikke slik at du trenger å styre unna alt som er salt, men hvis det først er en stor begivenhet, kan du med fordel prøve å styre unna de største saltbombene.

En vanlig synder er blant annet suppe, som kan inneholde opp mot 1300 mg salt per porsjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Matvarer som får magen til å ese

Akkurat som når du skal på stranden, er det heller ikke spesielt stas med oppblåst mage når du skal ha på deg en kroppsnær kjole. Derfor er det også enkelte matvarer det kan være lurt å droppe samme dag som festen.

Blomkål og brokkoli har mange fordeler for kroppen din når det gjelder vitaminer og næringsstoffer, men innholdet av raffiose (kompleks sukker) vil fôre opp bakteriene i magen, som svarer med å avgi gasser.

Andre matvarer som kan bidra til at magen eser er rosenkål, bønner, erter og linser.

LES OGSÅ: Disse krydderne kan gjøre deg oppblåst

PLAGGENE SOM GJØR SUSEN: Enkelte skaper midje, andre skjuler magen. Hverdagstipset: Løssittende, a-formede overdeler er supert til smale jeans - helst et par med høyt liv som holder magen på plass. Foto: Produsentene/Collage: Tone Ra Pedersen
PLAGGENE SOM GJØR SUSEN: Enkelte skaper midje, andre skjuler magen. Hverdagstipset: Løssittende, a-formede overdeler er supert til smale jeans - helst et par med høyt liv som holder magen på plass. Foto: Produsentene/Collage: Tone Ra Pedersen Vis mer

Slik kler du bort magen

Hvis du imidlertid har vært så uheldig og allerede sitter med en oppblåst mage rett før du skal ut av døren og på fest, finnes det heldigvis noen enkle grep som gjør at du likevel kan slappe av.

KK.no's tidligere motejournalist, Tone Ra Pedersen, har tidligere laget en liste over plaggene som er perfekte for deg som har noen ekstra kilo rundt magen, eller som bare vil ta fokuset vekk fra det området for kvelden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


A-form: Overdeler, kjoler og skjørt med a-form – som er smale oppe og videre nede - er en svært god huskeregel. En a-formet underdel vil skape illusjonen av midje, på grunn av den vide skjørtekanten, mens en a-formet overdel vil skjule magen.

Empireliv: Kjoler og topper som strammer under bysten og faller løst nedover, er også svært flatterende.

Rysjer og draperinger: Kjoler og overdeler med rysjer og draperinger gjemmer litt ekstra rundt magen godt.

Lag på lag: En lang cardigan - eller en av høstens ponchoer - over overdelen vil strekke silhuetten.

Innsvingte jakker: For eksempel vil en feminin, innsvinget blazer skape illusjonen av midje og stramme inn løssittende overdeler.

LES OGSÅ: Matvarene du alltid bør ha i huset

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer